Μοσχάρι λεμονάτο ελαφρύ (κατάλληλο για διαβητικούς)…


?Μοσχάρι λεμονάτο ελαφρύ (κατάλληλο για διαβητικούς)?
Υλικά (Γα 2 μερίδες)
– 1/2 κιλό μοσχάρι (ποντίκι)
– 2 μέτρια κρεμμύδια
– 2κ.σ. ελαιόλαδο
– χυμός ενός μεγάλου λεμονιού
– φλούδα ενός λεμονιού
– 2φλ. ζωμό από το βρασμένο μοσχάρι
– 2κ.γλ. κοφτές αλεύρι
– 1/2κ.γλ. κόλιανδρο
– ρίγανη
– αλάτι
– πιπέρι
Εκτέλεση:
Βράζουμε το κρέας σε 1 λίτρο νερό σε μέτρια φωτιά στη χύτρα για 30 λεπτά ή στην κατσαρόλα με 1/2 λίτρο νερό για 1 ώρα. Βάζουμε το ζωμό του κρέατος σε ένα μπολ και προσθέτουμε στο κρέας τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα, τη φλούδα λεμονιού και το λάδι. Σοτάρουμε για 5 λεπτά τα υλικά σε δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας παράλληλα και σβήνουμε τη φωτιά. Βγάζουμε τη φλούδα λεμονιού και προσθέτουμε 2φλ. από τον ζωμό, το αλάτι, το πιπέρι, τη ρίγανη και τον κόλιανδρο και τα αφήνουμε για 10 λεπτά σε χαμηλή φωτιά να δέσουν. Χτυπάμε στο μίξερ τον ζωμό του κρέατος και το αλεύρι, τα προσθέτουμε στο φαγητό και ανακατεύουμε καλά για να ενωθούν όλα μαζί τα υλικά. Αφήνουμε το φαγητό να πάρει 2-3 βράσεις και σβήνουμε τη φωτιά. Σερβίρουμε με ψητά λαχανικά, όπως: καρότα, κουνουπίδι, κολοκύθια. Καλή επιτυχία!

Μοσχάρι λεμονάτο ελαφρύ (κατάλληλο για διαβητικούς)... 1


Πηγή


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

0 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *