ΜΟΣΧΑΡΙ ΛΕΜΟΝΑΤΟ!!!…


ΜΟΣΧΑΡΙ ΛΕΜΟΝΑΤΟ!!!

Μοσχάρι χτένι λεμονάτο με μπόλικες τηγανιτές πατατούλες χρυσαφένιες και λαχταριστές και φρέσκο ψωμάκι!!!
Το μεσημεριανό μας γεύμα!!!!🍲🥣🫕🍖🌮🥓🥞🥟
Το λεμονάτο μοσχάρι είναι ένα από τα φαγητά, που αρέσουν στους περισσότερους και πιο πολύ στα παιδιά.
Με την πηχτή σαλτσούλα του και την ωραία γεύση του μαλακό σαν λουκούμι!!
Μοσχάρι χτένι
Δύο μέτρια κρεμμύδια
2 – 3 σκελίδες σκόρδο
½ φλυτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
1 ποτηράκι του κρασιού κρασί λευκό
2 λεμόνια (το χυμό τους)
αλάτι – φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Πλένουμε και στεγνώνουμε καλά το κρέας με χαρτί κουζίνας. Δεν πρέπει να έχει νερά και να είναι τουλάχιστον για μία ώρα εκτός ψυγείου για να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.Σε μία ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι!!! Μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε το κρέας σε μονή σειρά, αν δεν χωράει θα το σοτάρουμε σε δύο δόσεις, σε υψηλή θερμοκρασία. Μόλις ροδίσει το βγάζουμε και το βάζουμε σε μια πιατέλα!!Σοτάρουμε και το υπόλοιπο κρέας!!!
Προσθέτουμε πάλι όλο το κρέας στην κατσαρόλα,σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να
εξατμιστεί το αλκοόλ!!!!Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και ανακατεύουμε απαλά να πάει το κρεμμύδι και το σκόρδο παντού!!!
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε σε χαμηλή θερμοκρασία, η εστία μου έχει μέχρι το εννέα και εγώ μαγειρεύω στο 1,5 με 2 μέχρι να μαλακώσει το κρέας. Κατά διαστήματα ανακατεύουμε, περνώντας την ξύλινη σπάτουλα στον πυθμένα, σαν να τον ξύνουμε για να μην κολλήσει. !!!Όταν κοντεύει να μαγειρευτεί ρίχνουμε το αλάτι, το πιπέρι και το λεμόνι!!!

ΜΟΣΧΑΡΙ ΛΕΜΟΝΑΤΟ!!!... 1
ΜΟΣΧΑΡΙ ΛΕΜΟΝΑΤΟ!!!... 2


Πηγή


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

0 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *