ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ ΤΣΟΥΡΕΚΙΑ…


ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ ΤΣΟΥΡΕΚΙΑ❤️

Υλικά για 2 μεγάλα τσουρέκια!!

1 κιλο αλεύρι έβαλα για όλες τις χρήσεις

2 κύβους μαγιά νωπή!!!

250 γρ γραμμάρια ζάχαρη

125 γραμμάρια μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου

1 κούπα του νες καφέ χυμό φρέσκο πορτοκαλιού

ξύσμα από 1 πορτοκάλι

1 κουταλιά του γλυκού κοφτή μαχλέπι

1/2 κουταλιά του γλυκού κοφτή μαστίχα σε σκόνη,

1 κοφτή κουταλιά του γλυκού αλάτι.!!

λίγα αμύγδαλα φιλέ για το πασπάλισμα η σουσάμι η τίποτα

Εκτέλεση

Βάζουμε στον κάδο του μίξερ πρώτα την μαγιά με λίγη ζάχαρη και χλιαρό νερό ,διαλύουμε καλά και προσθέτουμε μερικές κουταλιές αλεύρι !!Περιμένουμε μερικά λεπτά και μόλις φουσκώσει και βγάλει φουσκαλιτσες ρίχνουμε τα υγρά υλικά, δηλαδή ξεκινάμε πρώτα χτυπώντας τον χυμό στη συνέχεια ρίχνουμε την μαργαρίνη την ζάχαρη , τα μυρωδικά, το αλεύρι κοσκινισμένο !!και ζυμώνουμε καλά!!!Έχουμε προθερμάνει το φούρνο στους 50 βαθμούς ίσα να ζεστάνει λίγο κλείνουμε το φούρνο και βάζουμε εκεί το ζυμάρι και αφήνουμε να φουσκώσει, στην συνέχεια παίρνουμε ζυμάρι κάνουμε τρεις λωρίδες για το κάθε τσουρέκι τις πλέκουμε και βάζουμε μέσα σε ταψί αφού το έχουμε καλύψει με λαδόκολλα !!! Εγώ σήμερα στο ένα έβαλα και μαρμελάδα με φρούτα του δάσους χωρίζουμε τα δύο τσουρέκια με λαδόκολλα στη μέση για να μην μας κολλήσουν και περιμένουμε πάλι να φουσκώσουν αφού τα έχουμε καλά σκεπασμένα και μέσα στο φούρνο!! Όταν φουσκώσουν πασπαλίζουμε με το φιλέ αμυγδάλου και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 σε αντιστάσεις περίπου 20 με 30 λεπτά (Ανάλογα το φούρνο)Είναι πολύ σημαντικό να μην κάψετε το νερό γιατί θα καεί η δύναμη της μαγιάς και δεν θα φουσκώσουν.!!!
Γωγω Σαμίου
ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ

ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ ΤΣΟΥΡΕΚΙΑ... 1
ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ ΤΣΟΥΡΕΚΙΑ... 2
ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ ΤΣΟΥΡΕΚΙΑ... 3


Πηγή


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

0 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *