Πάστα ταψιού- Το αγαπημένο γλυκό…….


Πάστα ταψιού- Το αγαπημένο γλυκό….
Σας δίνω συνταγή .. ?
Παντεσπάνι
9 αβγα
270γρ ζαχαρη
2γρ αλατι
2 βανιλιες
100γρ κορν φλαουερ
100γρ αλευρι για ολες τις χρησεις
50γρ κακαο
40γρ βουτυρο λιωμενο
Εκτελεση παντεσπανι σε τσέρκι 30χ35 (τοποθετημένο μέσα στο ταψί).
Χτυπαμε τα αβγα με τη ζαχαρη να αφρατεψουν, αλατι, βανιλιες, επειτα ριχνουμε 2 φορες κοκκινισμενα αλευρι, κορν φλαουερ κι κακάο, ανακατευουμε με μια τρυπητη κουταλα κι τελος το βουτυρο. Εψησα στους 200 βαθμους για 35 λεπτα περιπου πανω κατω αντιστασεις.Το εψησα κι μετά το χώρισα σε 3 παντεσπάνι.
Υλικά για τη μους
1000ml φυτική σαντιγί (πράσινο κουτί)
600γρ κρέμα κακάο φουντουκιού sisinni
Εκτέλεση
Χτυπάμε στο μίξερ τη φυτική σαντιγί μέχρι να σφίξει,
λιώνουμε τη κρέμα σε μπεν μαρί
και τη προσθέτουμε στη σαντιγί.
ΠΡΟΣΟΧΗ θέλει πολύ λίγο ανακάτεμα με μια μαρίζ
γιατί η σαντιγί κόβει.

Υλικά για το σιρόπι
200γρ ζάχαρη
200ml νερό
Λίγο χυμό λεμόνι
Εκτέλεση
Βράζουμε για 3 λεπτά κι στο τέλος ρίχνουμε το χυμό λεμονιού.

Υλικά για τη γκαναζ
100γρ κουβερτουρα
150γρ σοκολάτα γάλακτος
250 ml γάλα
3 κσ σπορέλαιο για να γυαλίσει
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το γάλα κι μόλις αρχίσει να βράζει
κατεβάζουμε από τη φωτιά κι προσθέτουμε τη κουβερτουρα.
Τέλος το σπορέλαιο.

Στόλισμα
Τρούφα γάλακτος
Σαντιγί
Κερασάκι

Theodwra Kermeniwth -ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Πάστα ταψιού- Το αγαπημένο γλυκό....... 1


Πηγή


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

0 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *