Παραδοσιακή Συνταγή Για Εύκολη Λευκαδίτικη Γαλατόπιτα…


Παραδοσιακή Συνταγή Για Εύκολη Λευκαδίτικη Γαλατόπιτα ?

Υλικά που θα χρειαστείς για ένα μεσαίο ταψάκι:

2 κούπες ρύζι της επιλογής σου
1 λίτρο φρέσκο γάλα
4 αυγά
Μισό κιλό φέτα τριμμένη

*Αν θέλεις να είναι πιο γλυκιά, πρόσθεσε 1 κούπα ζάχαρη *

Εκτέλεση γαλατόπιτας❣️

?Αυτή η υπέροχη παραδοσιακή Λευκαδίτικη γαλατόπιτα, γίνεται πολύ εύκολα και γρήγορα. Μέσα σε ούτε μισή ώρα, θα έχεις ένα υπέροχο γλυκάκι στα χέρια σου για να το μοιραστείς με τους αγαπημένους σου!

?Ξεκινάμε βάζοντας 3-4 ποτήρια νερό σε ένα κατσαρολάκι. Αφού βράσει το νερό, ρίχνουμε μέσα το ρύζι για να βράσει καλά. Με το που βράσει, προσθέτουμε το γάλα και χαμηλώνουμε τη φωτιά.

?Σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύουμε συνέχεια το μείγμα και ρίχνουμε μέσα τα αυγά, ένα ένα . Μόλις ανακατέψουμε όλα τα αυγά, σπάμε σε τρίμματα τη φέτα που έχουμε επιλέξει και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για άλλα 5 λεπτά.

?Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα ταψάκι, αφού τραβήξει το νερό του και ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου για 15-20 λεπτά μέχρι να κάνει από πάνω μία κρούστα. Μόλις πάρει χρώμα, το γλυκάκι μας είναι έτοιμο να το απολαύσεις.

?Άφησε το να κρυώσει και σέρβιρε το με παγωτό, γιαούρτι, μαρμελάδα, μέλι ή το γλυκό του κουταλιού που σου αρέσει.

?Extra tips:
Αν θέλεις πιο γλυκιά τη γαλατόπιτα, μπορείς να προσθέσεις λίγη ζάχαρη ή μέλι.
Επίσης, μια καλή επιλογή είναι τα φρέσκα κομμένα φρούτα μαζί με τη πίτα.

Λίγη κανέλα ή ζάχαρη άχνη πάνω από τη γαλατόπιτα μας, κάνει τη διαφορά!

Παραδοσιακή Συνταγή Για Εύκολη Λευκαδίτικη Γαλατόπιτα... 2


Πηγή


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

0 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *