Πιάτο Ημέρας Μπιάνκο συνταγή για ψάρια…


Πιάτο Ημέρας ? Μπιάνκο συνταγή για ψάρια
Μπιάνκο(Ιταλ. bianco = άσπρο) είναι ένα νόστιμο πιάτο με ψάρια που μοιάζει με ψαρόσουπα αλλά δεν έχει καμία σχέση με αυτήν!

?Ένα από τα πιο γνωστά πιάτα της Κερκυραϊκής κουζίνας που φτιάχνεται με ψάρια σχεδόν κάθε είδους, ακόμη και με υγράλατο μπακαλιάρο, εδώ σας προσφέρω την παραδοσιακή συνταγή για 4-6 άτομα.

?Μια πολύ απλή και εύκολη στην εκτέλεση συνταγή που δεν απαιτεί πάνω από 40-45 λεπτά για να γίνει!

Υλικά❣️
8 ή όσα θέλετε ψάρια μεσαίου μεγέθους, στη συνταγή ας υποθέσουμε ότι εδώ χρησιμοποιούμε φρέσκους μπακαλιάρους, μπορούμε να κάνουμε και μίξη πολλών ειδών αρκεί να είναι όλα φρέσκα, αν τα ψάρια είναι μεγαλούτσικα τα κόβουμε στη μέση.
4 σκελίδες Σκόρδο, ολόκληρες.
100 γραμμάρια ή σχεδόν μισό ποτήρι χυμό φρέσκου λεμονιού
3 Πατάτες κομμένες σε φέτες
Πιπέρι μαύρο
100 γραμμάρια παρθένο ελαιόλαδο
Εκτέλεση❣️
?Βάζουμε στην κατσαρόλα το λάδι μαζί με 2 ποτήρια νερό, το σκόρδο και μισό κουταλάκι του γλυκού πιπέρι.
?Σχεδόν μαζί βάζουμε τα ψάρια και τις πατάτες ώστε να είναι ίσα ίσα σκεπασμένα από το νερό, αν δεν είναι συμπληρώνουμε λίγο. Προσθέτουμε και λίγο αλάτι αν τα ψάρια δεν ήταν αλατισμένα.
?Βράζουν όλα σε κανονική φωτιά μέχρι να χυλώσουν λίγο, χωρίς όμως να στίψει τελείως το νερό.
?Δοκιμάζουμε τη γεύση, αν χρειάζεται ακόμη λίγο αλάτι προσθέτουμε και μετά ρίχνουμε μέσα το χυμό λεμονιού.
?Το αφήνουμε ένα-δύο λεπτά μέχρι να χυλώσει όσο θέλουμε και το βγάζουμε αμέσως από τη φωτιά.
?Το σκεπάζουμε και σε 2 λεπτά είναι έτοιμο για σερβίρισμα.
Όπως βλέπετε είναι ένα απλό και γρήγορο πιάτο που είναι όμως πολύ νόστιμο.

?Παλαμίδια, Κολιοί, Σαβρίδια, Γόπες μεγάλες, Λούτσοι (εδώ τους λέμε σκαρμούς), Καπόνια, Σανπιέροι (Χριστόψαρα), Πέρκες(από τα καλύτερα), γαύροι και γενικά ότι είδος ψαριού Β διαλογής έχουμε είναι κατάλληλο για Μπιάνκο, προσοχή δεν συνιστούμε σαρδέλες επειδή είναι πολύ λιπαρές, επίσης μην ανακατέψετε γαύρους με τα υπόλοιπα γιατί θα χαλάσετε τη γεύση, οι γαύροι γίνονται σκέτοι και προσωπικά μιλώντας δε μας ενθουσιάζουν μαγειρεμένοι ετσι.

Παρατηρήσεις?
?Δεν είναι ούτε το Μπιάνκο (όπως και το μπουρδέτο) σούπα ώστε να τρώγεται με το κουτάλι, κανονικά το αφήνουμε να στίψει τόσο από το νερό ώστε να είναι αρκετά παχύρευστο ακριβώς για να μην τρώγεται με κουτάλι αλλά να δίνει γεύση στο ψάρι.

?Δεν χρησιμοποιούμε καθόλου κρεμμύδι, τώρα γιατί το χρησιμοποιούν διάφοροι σεφ; είναι γιατί θέλουν πάντα να μπασταρδεύουν και να χαλάνε οτιδήποτε παραδοσιακό.

?Επίσης τα ψάρια δεν πρέπει να κολυμπάνε μέσα όπως γίνεται στις ψαρόσουπες.

?Τώρα, αν κάποιοι προτιμάνε μπορούν να μην το αφήσουν να στίψει όσο πρέπει από το νερό και να μείνει τόσο ώστε να μοιάζει με σούπα, αυτό μπορεί να γίνει αλλά πρέπει να ξέρουν ότι τρώνε μια σούπα που προσποιείται ότι είναι μπιάνκο!

Πιάτο Ημέρας Μπιάνκο συνταγή για ψάρια... 2


Πηγή


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

0 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *