?Πικάντικα μπουτάκια κοτόπουλου με ανανά και ρούμι?
Υλικά
– 12 μπουτάκια κοτόπουλο
– 2 ξερά κρεμμύδια
– 2 σκελίδες σκόρδο
– 1 μικρή καυτερή πιπεριά
– 1/4φλ. ρούμι
– 1/2κ.γλ. μπαχάρι
– 1/2κ.γλ. μοσχοκάρυδο
– 2κ.σ. μαύρη ζάχαρη
– 1 δαφνόφυλλο
– ελαιόλαδο
– αλάτι
Για τη σάλτσα ανανά:
– 2φλ. ψιλοκομμένη ψίχα φρέσκου ανανά
– 1κ.σ. φρέσκο τζίντζερ τριμμένο
– 2 ξερά κρεμμύδια
– 1 μήλο
– 1/4φλ. μηλόξιδο
– 1/2φλ. καστανή ζάχαρη
– 1 σφηνάκι ρούμι
– αλάτι
– πιπέρι
Εκτέλεση:
Η μαρινάδα για το κοτόπουλο:
Βάζουμε στο μπλέντερ τα ξερά κρεμμύδια κομμένα σε μικρά κομμάτια, το σκόρδο, την πιπεριά, το ρούμι, τη ζάχαρη, τα μπαχαρικά, 4-5κ.σ. ελαιόλαδο και λίγο αλάτι. Πολτοποιούμε το μείγμα και το αδειάζουμε σε ένα μπολ. Αλείφουμε με το μείγμα αυτό τα μπουτάκια του κοτόπουλου και τα αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες. Τα βάζουμε στο ταψί με τη μαρινάδα και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 50 λεπτά.
Για τη σάλτσα ανανά:
Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και το μήλο. Βάζουμε σε μία κατσαρόλα 3-4κ.σ. ελαιόλαδο, τα κρεμμύδια, το τζίντζερ και το ψιλοκομμένο μήλο και τα σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά για λίγο. Προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο ανανά, το ρούμι, τη ζάχαρη και το μηλόξιδο. Αλατίζουμε και βράζουμε τη σάλτσα σε μέτρια φωτιά για 20-25 λεπτά. Σερβίρουμε τα ψημένα μπουτάκια κοτόπουλο με τη σάλτσα ανανά. Καλή επιτυχία!
0 Σχόλια