Ρωσική παντζαρόσουπα…


?Ρωσική παντζαρόσουπα?
Υλικά
– 50γρ. βούτυρο
– 250γρ. παντζάρια χοντροκομμένα
– 1 κρεμμύδι χοντροκομμένο
– 1 καρότο χοντροκομμένο
– 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
– 1κ.σ. ζάχαρη
– 1 1/2 λίτρο ζωμό βοδινό
– χυμό μισού λεμονιού
– αλάτι
– πιπέρι
– 8 φέτες ψωμί τύπου γαλλικής μπαγκέτας
– 20γρ. σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
– 2κ.σ. ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Σε μια φαρδιά κατσαρόλα, λιώνουμε το βούτυρο, προσθέτουμε το παντζάρι, το κρεμμύδι, το καρότο και το σκόρδο και ανακατεύουμε. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία όσο μας επιτρέπει η κουζίνα μας, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σοτάρουμε για 30 λεπτά. Έπειτα από ένα τέταρτο, ανοίγουμε την κατσαρόλα και ανακατεύουμε. Αφού περάσουν τα 30 λεπτά, προσθέτουμε τη ζάχαρη και το ζωμό και ανακατεύουμε. Ανεβάζουμε τη θερμοκρασία και όταν αρχίσει να βράζει, την κατεβάζουμε. Σιγοβράζουμε για 20-30 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν όλα τα λαχανικά. Αφήνουμε τη σούπα να κρυώσει λίγο, τη βάζουμε στο μίξερ και την πολτοποιούμε. Τη μεταφέρουμε πίσω στην κατσαρόλα και προσθέτουμε πιπέρι, αλάτι και το χυμό λεμονιού. Σε καθαρό μπολ του μίξερ βάζουμε το σχοινόπρασο, μια πρέζα αλάτι και το ελαιόλαδο και το πολτοποιούμε. Προθερμαίνουμε τη σχάρα στη μέγιστη θερμοκρασία και φρυγανίζουμε τις φέτες ψωμιού και από τις δυο πλευρές. Τοποθετούμε μια μικρή κουταλιά από τον πολτό του σχοινόπρασου πάνω σε κάθε φέτα ψωμιού. Γεμίζουμε τα μπολ της σούπας και προσεκτικά τοποθετούμε δυο φέτες ψωμί σε κάθε μπολ. Καλή επιτυχία!

Ρωσική παντζαρόσουπα... 1


Πηγή


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

0 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *