Τα μελομακαρονα μου για φέτος, είναι με επικάλυψη και διακόσμηση, από σοκολάτα.
Συνταγη για τα μελομακαρονα :
11/2 φλ.τσ λαδι – καλαμποκελαιο
1φλ.τσ χυμο πορτοκαλι
1/2φλ.τσ ζαχαρη
1φλ.κ. κονιακ
1κ.γλ.σοδα
1μπεικιν
1κ.σ κανελα +μια πρεζα γαρυφαλλο
1κ.σ μελι
τριμματα απο 2 πορτοκαλια
900 γρ. αλευρι
1φλ.τσ χοντροαλεσμενα καρύδια οποία έχω βάλει μέσα στην ζύμη
Ψήσιμο αέρα – αντίστασης 170-160°.
Για το σιροπι:
1φλ.τσ μελι
1φλ.τσ ζαχαρη
1φλ.τσ. νερο
χυμο απο 1/2λεμονι
Ζεστο το σιροπι,κρυα τα μελομακαρονα.
Για την επικάλυψη και διακόσμηση – 2 μαύρες και 1 λευκή κουβερτούρα
Maia Kamenarova
Οι συνταγές της Γκολφως
0 Σχόλια