Το Σάμαλι το πουλούσαν οι μικροπωλητές μέσα σε μεγάλα ταψιά στους δρόμους….


Το Σάμαλι το πουλούσαν οι μικροπωλητές μέσα σε μεγάλα ταψιά στους δρόμους.
Oι μεγαλύτεροι θα θυμηθούν τα νιάτα τους και οι νεότεροι θα το αγαπήσουν!
Tο φτιάχνω xρόνια και το έχουμε λατρέψει♡♡

Πάμε ….

Συνταγή
3 κούπες σιμιγδάλι ψιλό
2 κούπες σιμιγδάλι χονδρό
3 κούπες ζάχαρη
3 κούπες γιαούρτι
2 κουταλάκια του γλυκού σόδα
1 κουταλάκι μαστίχα κοπανισμενη
2 βανίλιες
2 κουταλάκια γλυκού μπεικιν
Αμύγδαλα ασπρισμένα και χωρισμένα στη μέση
8 κουταλιές βούτυρο λιωμένο ζεστό
Σιρόπι
5 κούπες ζάχαρη
5 κούπες νερό
4 κουταλιές χυμό λεμονιού
2 βανίλιες
Λίγη μαστίχα κοπανισμενη
Μπορείτε να κάνετε και τη μισή δόση
Βάλτε ακριβώς τα μισά υλικά αυτή τη φορά στη φώτο έκανα τη μισή .

Εκτέλεση
Ανακατέψτε τα σιμιγδαλια με τη ζάχαρη το άρωμα βανίλιας και το μπεικιν.
Σε ένα άλλο λεκανακι ανακατέψτε το γιαούρτι με τη σόδα (θα φουσκώσει)
Το ρίχνετε στο μείγμα με το σιμιγδάλι, ανακατέψτε μέχρι να υγρανθεί όλο το σιμιγδάλι,
το αδειάζετε σε καλά βουτυρωμενο ταψί (όταν κάνω τη δόση που γράφω το βάζω στο ταψί του φούρνου τη μισή σε 25χ30)
και στρώνετε την επιφάνεια βουτώντας τη σπάτουλα μέσα σε νερό.
Το αφήνετε τρείς ώρες περίμενα μέχρι να φουσκώσει όταν φουσκώσει
Το χωρίζετε σε κομμάτια και βάζετε μισό αμύγδαλο σε κάθε κομμάτι.
Ψήνετε 170 για 40 λεπτά μέχρι να ροδίσει καλά.
Βράζετε 5 λεπτά το σιρόπι,βάζετε γλυκό από το φούρνο και με ένα πινέλο το αλείφετε με το λιωμένο βούτυρο.
Περιχύστε το με το ζεστό σιρόπι ρίχνοντας το λίγο λίγο.
Όταν κρυώσει βάλτε τα κομμάτια σε πιατέλα!
Το σκεπάζουμε με μεμβράνη!
Καλή επιτυχία ! Αξίζει να το δοκίμασε ! ♡

Συνταγή της Κας Βασιλικη Δευτεραιου- Κουταλίτσα

Το Σάμαλι το πουλούσαν οι μικροπωλητές μέσα σε μεγάλα ταψιά στους δρόμους.... 1


Πηγή


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

0 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *