ΧΤΑΠΟΔΙ…


ΧΤΑΠΟΔΙ

Ένα μεγάλο χταπόδι

Μισό φλυτζανάκι του καφέ ξύδι καλής ποιότητας

Ένα ποτηράκι κρασιού λευκό κρασί

Δύο φύλλα δάφνης

4-5 μπαχάρια

6-8 κόκκους μαύρου πιπεριού

ΠΡΟΣΟΧΗ ΟΧΙ ΑΛΑΤΙ …ΟΧΙ ΝΕΡΟ!!!

Πλένουμε το χταπόδι και το τοποθετούμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Ρίχνουμε το κρασί,το ξύδι, τα φύλλα δάφνης, τα μπαχάρια,το πιπέρι και το βράζουμε σε μέτρια προς χαμηλή θερμοκρασία, μέχρι να τσιμπιέται άνετα με το πηρούνι. Να δούμε, δηλαδή, ότι έχει μαλακώσει.
Μόλις το χταπόδι είναι έτοιμο, το βγάζουμε από την κατσαρόλα, το αφήνουμε να κρυώσει, το κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια ! Στη συνέχεια τεμαχίζουμε το χταπόδι σε κομμάτια μεγέθους μικρής μπουκιάς.
Βάζουμε το τεμαχισμένο χταπόδι σε ένα γυάλινο δοχείο που κλείνει καλά και μέσα σε αυτό ρίχνουμε ξύδι και ελαιόλαδο, σε αναλογία μισού – μισού ή όπως σας αρέσει, τόσο ώστε να σκεπάζεται το χταπόδι πλήρως. Το διατηρούμε στο ψυγείο.

ΧΤΑΠΟΔΙ... 1


Πηγή


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

0 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *