Ψητές γεμιστές μελιτζάνες…


?Ψητές γεμιστές μελιτζάνες?
Υλικά
– 2 μεγάλες μελιτζάνες φλάσκες
– 5κ.σ. ελαιόλαδο
– 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
– 2κ.γλ. κύμινο σε σπόρους
– 1κ.γλ. κανέλα σε σκόνη
– 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
– 300γρ. ντοματίνια κομμένα στη μέση
– 1κ.σ. ντοματοπελτέ
– 100γρ. φέτα μαλακή σε κύβους
– λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Χωρίζουμε τις μελιτζάνες κατά μήκος στα δύο, αφαιρούμε με κουταλάκι τη σάρκα τους και τα αφήνουμε στην άκρη. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε φαρδύ αντικολλητικό τηγάνι και τηγανίζουμε τα κρεμμύδια και τη σάρκα από τις μελιτζάνες για 5-6 λεπτά. Προσθέτουμε το κύμινο, την κανέλα, το σκόρδο, τα ντοματίνια και τον ντοματοπελτέ και τηγανίζουμε για 7-8 λεπτά. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε. Γεμίζουμε τις μελιτζάνες με το μείγμα, σκορπάμε πάνω τη φέτα, τις βάζουμε σε ένα ταψί και περιχύνουμε γύρω – γύρω με 250ml ζεστό νερό. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 40-45 λεπτά ή ώσπου να μαλακώσουν οι μελιτζάνες. Βγάζουμε, μεταφέρουμε στα πιάτα μας, πασπαλίζουμε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε αμέσως. Συμβουλή: Μπορούμε να φτιάξουμε ποικιλία από λαχανικά (κολοκυθάκια, πατάτες, κρεμμύδια) και να τα γεμίσουμε με το μείγμα της φέτας όπως κάναμε στην παραπάνω συνταγή με τις μελιτζάνες. Επίσης, μπορούμε να σερβίρουμε τις τηγανιτές μελιτζάνες με τη σαλάτα ρόκας (προηγούμενη συνταγή). Καλή επιτυχία!

Ψητές γεμιστές μελιτζάνες... 1


Πηγή


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

0 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *