Αγιορείτικη νηστίσιμη συνταγή για παστίτσιο με μανιτάρια!…


Αγιορείτικη νηστίσιμη συνταγή για παστίτσιο με μανιτάρια!

Τα υλικά που θα χρειαστείς:

1 πακέτο μακαρόνια
μανιτάρια
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 ποτήρι λευκό κρασί
σάλτσα τομάτας
1 φλ. λάδι
λίγη κανέλα (προαιρετικά)

Για τη μπεσαμέλ:

7 φλ. γάλα σόγιας (ή και νερό) (εγω εβαλα νερο)
λίγο μπαχάρι (προαιρετικά)
2 1/2 φλ. αλεύρι
1 φλ. λάδι
1 πρέζα αλάτι
2 κ.σ. μουσταρδα

Εκτέλεση:

Βήμα 1: Τα μακαρόνια

Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό, βράζουμε τα μακαρόνια.
Μόλις βράσουν τα σουρώνουμε, τα τσιγαρίζουμε με λίγο Βιτάμ- που είναι φυτικό- ή λάδι και τα αφήνουμε στην άκρη.

Βήμα 2: Η σάλτσα

Προχωράμε στη γέμιση μας. Σε ένα βαθύ τηγάνι βάλε το λάδι για να κάψει. Στο μεταξύ ψιλόκοψε το κρεμμύδι και στο μούλτι χτύπα τα μανιτάρια για να γίνουν σαν κιμάς. Μόλις κάψει το λάδι σόταρε το κρεμμύδι και έπειτα τα μανιτάρια. Πρόσθεσε το ποτήρι με το κρασί, κάνε τα μια γύρα να ανακατευτούν και πρόσθεσε τη σάλτσα τομάτας. Βάλε αλάτι, πιπέρι και κανέλα και άστο μέχρι να έχει ρουφήξει τα περισσότερα υγρά.

Βήμα 3: Η μπεσαμέλ

Όσο περιμένεις τη γέμιση να δέσει λίγο, ξεκίνα τη μπεσαμέλ. Βράσε λίγο το γάλα σόγιας ή το νερό- ό,τι προτιμάς- μαζί με το λάδι + λιγο βουτυρο και διέλυσε το αλεύρι σε λίγο κρύο νερό Ανακάτεψε το διαλυμένο αλεύρι με το γάλα και πρόσθεσε και το μπαχάρι και την μουσταρδα Ανακάτεψε μέχρι να σφίξει και να έχει σχεδόν την κρεμώδη υφή της κλασσικής μπεσαμέλ.

Σε αυτό το σημείο προθέρμανε τον φούρνο στους 200 στον αέρα και ξεκίνα να “στρώνεις” το παστίτσιο. Σε λαδωμένο ή βουτυρωμένο-από Βιτάμ- πυρέξ, βάλε τα μισά μακαρόνια, τη γέμιση, τα υπόλοιπα μακαρόνια και τη μπεσαμέλ σου. Ψήσε μέχρι να ροδίσει αρκετα .!!!!

Αγιορείτικη νηστίσιμη συνταγή για παστίτσιο με μανιτάρια!... 1


Πηγή


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

0 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *