ΑΓΡΙΟΓΟΥΡΟΥΝΟ ΣΤΙΦΑΔΟ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ !!…


ΑΓΡΙΟΓΟΥΡΟΥΝΟ ΣΤΙΦΑΔΟ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ !!
ΥΛΙΚΑ
1μιση κιλό αγριογούρουνο ψαχνό
2 κιλά κρεμμύδια μικρά
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1ποτηρακι του κρασιού κόκκινο κρασί
4 ντομάτες τριμμενες στον τρίφτη
1 κουταλιά πελτέ
5 σκελίδες σκόρδο
1/2 φλυτζανακι ξύδι
1 κομματάκι από ξύλο κανέλας
4 – 5 γαρυφαλακια
6 – 7 κόκκους μπαχαρι
3 φύλλα δάφνης
1 κλωναρακι δενδρολίβανο
Αλάτι και πιπέρι
Ελαιόλαδο
ΜΑΡΙΝΑΔΑ
Κρασί
Ξύδι
Ελαιόλαδο
Κανέλα
Γαρύφαλλο
Μπαχαρι
Φύλλα δάφνης
Δενδρολίβανο
Σκόρδο
Κρεμμύδι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Από το προηγούμενο βράδυ βάζω ολα τα υλικά της μαρινάδας σε μια λεκάνη, βάζω το κρέας πλυμένο και κομμένο σε μερίδες, το κλείνω με μεμβράνη και το αφήνω στο ψυγείο όλη τη νύχτα.
Το πρωί το βάζω στο σουρωτήρι να στραγγίξει.
Καθαρίζω τα κρεμμύδια τα πλένω και τα τρυπαω με το πιρούνι σε δύο μεριές, τα ζεματίζω για ένα λεπτό από το σημείο βρασμού και τα περνάω από το τηγάνι με λίγο λάδι να τηγανιστουν ελαφρώς.
Σωτάρω το κρέας από όλες τις πλευρές, ρίχνω τα μπαχαρικά και το κρεμμύδι ψιλοκομμένο να μαραθεί, τον πελτε να ψηθεί για ένα λεπτό ανακατεύοντας, σβήνω με το κρασί και όταν εξατμιστεί το αλκοόλ ρίχνω την ντομάτα και όλα τα υλικά εκτός τα κρεμμύδια και το αλάτι, κλείνω την γάστρα με το καπάκι και την βάζω σε προθερμασμενο φούρνο σε δυνατή θερμοκρασία για μισή ώρα και μετά χαμηλώνω στους 220 βαθμούς Κελσίου.
Στην μια ώρα του ψησίματος αφού έχει μαλακώσει λίγο το κρέας ρίχνω τα κρεμμύδια το αλάτι και δοκιμάζω εάν χρειάζεται να προσθέσω περισσότερο καθώς και ξύδι.
Το αφήνω να ψηθεί καλά και να μελώσει η σαλτσούλα του, εάν δω ότι έχει πολλά υγρά δυναμώνω την θερμοκρασία όταν ρίχνω το αλάτι και βγάζω το καπάκι της γάστρας
Νερό δεν βάζω καθόλου γιατί κατεβάζουν τα κρεμμύδια και οι ντομάτες υγρά και αφού ψήνεται στον φούρνο δεν εξατμιζονται.
Καλό μεσημέρι και καλή όρεξη !!

Litsa Kokkoni-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

ΑΓΡΙΟΓΟΥΡΟΥΝΟ ΣΤΙΦΑΔΟ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ !!... 1
ΑΓΡΙΟΓΟΥΡΟΥΝΟ ΣΤΙΦΑΔΟ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ !!... 2


Πηγή


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

0 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *