Αλμυρά μπισκότα με γέμιση τυριών και μπέικον…


Αλμυρά μπισκότα με γέμιση τυριών και μπέικον

Υλικά
Για τα μπισκότα:
160 γρ. αλεύρι γ.ο.χ
170 γρ. καλαμποκάλευρο
100 γρ. κεφαλοτύρι
1 φλ. ξινόγαλo η γιαούρτι
1 κ.σ. καστανή ζάχαρη
2 κ.γ. Μπέκιν Πάουντερ
1 κ.γ. αλάτι
4 κ.σ. βιτάμ σε θερμοκρασία δωματίου
1 αυγό
1 πράσινη και μια κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένες
Για τη γέμιση:
120 γρ. τυρί κρέμα
120 γρ. φέτα
6 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο
Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
2-3 κ.σ. γάλα

Εκτέλεση

Σε μπολ βάζουμε τα άλευρα το αλάτι, τη ζάχαρη και το Μπέκιν Πάουντερ.

Ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη.

Στο μίξερ χτυπάμε ξινόγαλα, βιτάμ και αυγό για 2′-3′.

Ψιλοκόβουμε τις πιπεριές.

Στο μίξερ προσθέτουμε το κεφαλοτύρι.

Και τις πιπεριές.

Τέλος προσθέτουμε τα άλευρα σιγά σιγά.

Ανακατεύουμε καλά.

Κάνουμε μπισκότα και τα βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα. Ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο για περίπου 15′.

Τα βγάζουμε σε σχάρα να κρυώσουν.

Ψιλοκόβουμε το μπέικον και το μαϊντανό.

Σοταρουμε το μπέικον λίγο στο τηγάνι.

Σε μουλτι ρίχνουμε τα τυριά και το γάλα.

Αλέθουμε να γίνουν ένα σώμα

Προσθέτουμε το μπέικον και το μαϊντανό.

Ανακατεύουμε να ενωθούν. Το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσουν τα μπισκότα.

Παίρνουμε ένα μπισκότο αλείφουμε από τη γέμιση και βάζουμε άλλο ένα μπισκότο από πάνω.

Τα βάζουμε σε δίσκο ή πιατέλα και τα προσφέρουμε ή τα αφήνουμε στο μπουφέ μας με τα άλλα ορεκτικά.

Αλμυρά μπισκότα με γέμιση τυριών και μπέικον... 1


Πηγή


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

0 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *