Απλές τηγανίτες…


?Απλές τηγανίτες?
Υλικά
– 285γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-2 1/2κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
– 1κ.γλ. αλάτι
– 3κ.σ. ψιλή ζάχαρη
– 225ml γάλα
– 3 αυγά
– 55γρ. ανάλατο βούτυρο, λιωμένο και κρύο Για το σερβίρισμα (προαιρετικά):
– σιρόπι σφενδάμου ή άλλη σως
– ανάλατο χτυπημένο βούτυρο
Για το χτυπημένο βούτυρο:
– 200γρ. ανάλατο βούτυρο, που έχει μαλακώσει
– 2κ.σ. γάλα
Εκτέλεση:
Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη ζάχαρη και το αλάτι σε ένα μπολ. Βάζουμε το γάλα, τα αυγά και το λιωμένο βούτυρο σε άλλο μπολ και τα χτυπάμε με σύρμα . Προσθέτουμε το μείγμα αλευριού και συνεχίζουμε το χτύπημα. Προσέχουμε να μην το παρακάνουμε, δεν πειράζει αν δεν είναι τελείως απαλό. Αλείφουμε με λάδι ένα τηγάνι και το ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά . Ρίχνουμε 3 κουταλιές από το χυλό και τηγανίζουμε για 1 λεπτό σε χαμηλή φωτιά, ώσπου να αρχίσουν να δημιουργούνται φουσκάλες στην τηγανίτα και να ροδίσει από κάτω. Την αναποδογυρίζουμε και την τηγανίζουμε για 1 λεπτό ακόμα. Τη μεταφέρουμε σε ένα πιάτο και τη διατηρούμε ζεστή στο φούρνο ώσπου να ετοιμάσουμε τις υπόλοιπες. Τις σερβίρουμε αμέσως αφού τις περιχύσουμε με σιρόπι σφενδάμου και χτυπημένο βούτυρο, για το οποίο θα χτυπήσουμε το βούτυρο με το γάλα σε ένα μπολ ώσπου να δημιουργηθεί ανοιχτόχρωμο μείγμα. Καλή επιτυχία!

Απλές τηγανίτες... 1


Πηγή


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

0 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *