Αργεντίνικη σάλτσα τσιμιτσούρι. Νο1…


Αργεντίνικη σάλτσα τσιμιτσούρι. Νο1

Συστατικά

3 φύλλα δάφνης
1 στυμμένο λάιμ (100 ml)
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι (2 γραμ.)
1 κούπα ελαιόλαδο (200 ml)
½ κούπα ξύδι από κόκκινο ή λευκό κρασί (100 ml)
½ κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι (2 γραμ.)
1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο θυμάρι (5 γραμ.)

3 σκελίδες ψιλοκομμένο σκόρδο (15 γραμ.)
1 γεμάτη κουταλιά της σούπας ρίγανη (10 γραμ.)
5 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό (40 γραμ.)
½ ψιλοκομμένο κόκκινο κρεμμύδι (20 γραμ.)
1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη τσίλι (5 γραμ.)

Παρασκευή

Λιώστε τη ρίγανη, τον μαϊντανό, το σκόρδο και τα φύλλα δάφνης με ένα γουδί.
Προσθέστε το κρεμμύδι και τα υπόλοιπα μπαχαρικά (το θυμάρι, το μαύρο πιπέρι και τη σκόνη γλυκού τσίλι) στο μπολ.
Παρασκευάστε τη βάση της σάλτσας αναμειγνύοντας το λάδι, το ξύδι και το αλάτι μαζί.
Προσθέστε τη βάση στο προηγούμενο μείγμα και ανακατέψτε.
Αποθηκεύστε σε ένα γυάλινο δοχείο με καπάκι.
Διατηρήστε τη σάλτσα στη λιγότερο κρύα περιοχή του ψυγείου και
αφότου αρχίσετε να τη χρησιμοποιείτε, μπορείτε να την αποθηκεύσετε στο ψυγείο για 3 μήνες.

Αργεντίνικη σάλτσα τσιμιτσούρι. Νο2

Υλικά

½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
½ ματσάκι φρέσκο κόλιαντρο ψιλοκομμένο
6 κλωναράκια φρέσκια ρίγανη
6 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
4 κ.σ. ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
από ½ κ.γλ. κύμινο, κόλιαντρο & πάπρικα
χυμό από 1 λεμόνι
αλάτι, πιπέρι

Βάλτε σε ένα μπολ τον μαϊντανό, τον κόλιαντρο, το θυμάρι και τη ρίγανη.

Προσθέστε αλατοπίπερο, τα μπαχαρικά, το σκόρδο, το ελαιόλαδο και τον χυμό λεμονιού.

Ανακατέψτε τα υλικά.

Αν περισσέψει σάλτσα, διατηρήστε τη στο ψυγείο, ρίχνοντας λίγο ελαιόλαδο στην επιφάνεια, για να μη μαυρίσουν τα μυρωδικά.

Η διάσημη αργεντίνικη σάλτσα είναι ιδανική για να συνοδέψετε ψητό κρέας στο BBQ, ενώ μπορείτε -όπως κάνουν και οι Αργεντίνοι- να την προσθέσετε σε σάντουιτς με ψητό κρέας ή λουκάνικο για να τα κάνετε ακόμη πιο γευστικά.

Αργεντίνικη σάλτσα τσιμιτσούρι. Νο1... 1


Πηγή


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

0 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *