Γεμιστό σνίτσελ…


Γεμιστό σνίτσελ

Είναι πάρα πολύ εύκολη και νόστιμη συνταγή
και μπορείτε να την συνοδέψετε με ο,τι φανταστείτε αρκεί να μην είναι της υπερβολής γιατί από μόνο του το ρολάκι είναι αρκετά χορταστικό.
Όπως είδατε στην φωτογραφία χρησιμοποίησα μοσχαρίσιο κρέας αλλά η αλήθεια είναι πως όσες φορές το επιχείρησα με κοτόπουλο μου βγήκε πιο ζουμερό. Για την γέμιση εγω χρησιμοποίησα πολύχρωμες πιπεριές αλλά πιστεύω πως και κολοκυθάκι θα του ταιριάζει ή σπανάκι ανακατεμένο με το φιλαδέλφεια (χμμ επόμενο τόλμημα) καρότο ίσως. Μπορείτε να σχολιάσετε και να προτείνεται ό,τι θέλετε 🙂
Ξέχασα να πω πως σε περίπτωση που χρησιμοποιήσετε κοτόπουλο ίσως χρειαστεί να τοποθέτησε το κρέας σε ένα νάιλον σακουλάκι και να το χτυπήσετε με ένα ξύλινο σφυρί για να το κάνετε πιο λεπτό

Υλικά:

6 σνίτσελ της αρεσκείας σας (κοτόπουλο, χοιρινό ή μοσχαρίσιο)
12 λεπτές στρογγυλές φέτες μπέικον
1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε ράβδους
1 κίτρινη πιπεριά κομμένη σε ράβδους
200 γρ. τυρί φιλαδέλφεια
1 κγ μουστάρδα
1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο τριμμένο
Τριμμένο πιπέρι
Αλάτι

Για το πανάρισαμα:

3 αυγά
1 κούπα αλεύρι
1 κούπα φρυγανιά τριμμένη

Εκτέλεση:

Σε ένα μικρό δοχείο ανακατεύουμε το τυρί κρέμα με την μουστάρδα, το σκόρδο και τριμμένο μαύρο πιπέρι.

Στην συνέχεια απλώνουμε το κρέας πάνω στην επιφάνεια κοπής, το αλατίζουμε ελαφρά (γιατί συνήθως το μπέικον που θα προσθέσουμε είναι αλμυρό από μόνο του) και αλείφουμε με το μείγμα του τυριού (περίπου μια κουταλιά της σούπας). Τοποθετούμε τις δύο φέτες από το μπέικον να καλύπτει σχεδόν όλη την επιφάνεια. Έπειτα τοποθετούμε 6,7 ράβδους πιπεριάς στην άκρη και τυλίγουμε το ρολάκι μας ομοιόμορφα. Αν και το τυρί βοηθάει ώστε να μην ανοίξει την ώρα του μαγειρέματος εάν θέλετε να το έχετε σιγουράκι μπορείτε να τοποθέτησε μια οδοντογλυφίδα κατά μήκος και να την αφαιρέσετε αργότερα.
Συνεχίζουμε με το πανάρισμα: χτυπώντας τα αυγά σαν ομελέτα και βουτώντας διαδοχικά τα ρολάκια μας μια στο αυγό – μια αλεύρι- αυγό – και φρυγανιά.
Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι για να δώσουμε μόνο ένα χρυσό χρώμα τίποτα παραπάνω.
Τοποθετούμε σε ένα πυρέξ και ψήνουμε για 30 λεπτά στους 180⁰ βαθμούς

Γεμιστό σνίτσελ... 1


Πηγή


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

0 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *