Για σήμερα διάλεξα πιπεριές από την Φλώρινα και φασόλια από τις Πρέσπες και θα μ…


Για σήμερα διάλεξα πιπεριές από την Φλώρινα και φασόλια από τις Πρέσπες και θα μαγειρέψουμε μαζί μια καθαρά μακεδονική συνταγή? «Μοσχαράκι με φασόλια γίγαντες», Θα το συνοδέψουμε με ξινόμαυρο κρασί από το Αμύνταιο.

Υλικά?‍?

500 γρ. γίγαντες

500 γρ. μοσχαράκι κομμένο σε μικρές μπουκιές

1/4 κούπας. σούπας ελαιόλαδο

1 φλιτζανάκι του καφέ ούζο

2 καρότα κομμένα σε φέτες

2 πιπεριές Φλωρίνης σε ροδέλες

2 κρεμμύδια κομμένα σε φέτες

300 γρ. ντομάτα τριμμένη

Λίγο σέλινο

1 μικρή καυτερή πιπεριά

1 κουτ. σούπας πάπρικα

αλάτι, πιπέρι

Eκτέλεση?‍?

Μουσκεύουμε τους γίγαντες από το προηγούμενο βράδυ και το πρωί τους βράζουμε για λίγο και πετάμε το νερό. Τους στραγγίζουμε. Ρίχνουμε το ελαιόλαδο σε φαρδιά ρηχή κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε το μοσχαράκι μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές. Βάζουμε τα κρεμμύδια να γυαλίσουν και σβήνουμε με το ούζο. Προσθέτουμε νερό και βράζουμε το κρέας για 30 λεπτά. Στη συνέχεια, ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και συνεχίζουμε το βράσιμο για 40 λεπτά περίπου μέχρι να χυλώσουν τα φασόλια και να μείνουν με ελάχιστη σάλτσα. Μπορεί να χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο επιπλέον νερό κατά το βράσιμο.

Καλή όρεξη❣

Για σήμερα διάλεξα πιπεριές από την Φλώρινα και φασόλια από τις Πρέσπες και θα μ... 2


Πηγή


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

0 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *