Γλυκό ψυγείου κάστανο με μπισκότα…


Γλυκό ψυγείου κάστανο με μπισκότα
χωρίς ζάχαρη
Υλικά:
1 πακέτο μπισκότα πτι – μπερ χωρίς ζάχαρη
400 γρ. κάστανα προ – βρασμένα – κρατάμε μερικά για την επιφάνεια
600 γρ. κρέμα γάλακτος χωρίς ζάχαρη 35% λιπαρά – κρύα από το ψυγείο –
1 σφηνάκι κονιάκ
Ξυσμα από 1 πορτοκάλι
2 κουτ. σ. μέλι γεμάτες διαλυμένες σε 2 κουτ. σ. ζεστό νερό
2 κουτ. γ. κακάο άγλυκο
Για το γαρνίρισμα:
Κάστανα που φυλάξαμε
1 μικρή σοκολάτα γάλακτος με στέβια των 35 γρ.
Λίγη καρυδόψιχα για την επιφάνεια
Ξύσμα πορτοκάλι
Εκτέλεση:
Σε μπολ, μετράμε και χτυπάμε σε σαντιγί 400 γρ. από την κρέμα γάλακτος. Σε άλλο μπολ χτυπάμε τα υπόλοιπα 200 γρ. της κρέμας γάλακτος επίσης σε σαντιγί. Βάζουμε τα μπολ στο ψυγείο. Προετοιμάζουμε τα κάστανα, σύμφωνα με τις οδηγίες, της συσκευασίας τους. Τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ, τα βάζουμε σε μπολ, προσθέτουμε το μισό ξύσμα, το μέλι, το κονιάκ, και ανακατεύουμε, να ενωθούν. Συνεχίζουμε βγάζοντας από το ψυγείο, το μπολ με τα 400 γρ. σαντιγί, και την ανακατεύουμε μέσα στα κάστανα.
Σπάμε τα μπισκότα λίγα – λίγα με τα χέρια μας, και τα ανακατεύουμε μέσα στο μπολ, με το μείγμα κάστανο – σαντιγί. Πασπαλίζουμε τον πάτο του ταψιού η του σκεύους που θα βάλουμε το γλυκό μας, με το μισό κακάο, ρίχνοντας από σίτα, για να δώσουμε έξτρα γεύση, στρώνουμε επάνω το μείγμα με τα μπισκότα ομοιόμορφα, το βάζουμε στο ψυγείο 15 λεπτά, να σφίξει. Κατόπιν βγάζουμε ξανά, πασπαλίζουμε την επιφάνεια, με το υπόλοιπο κακάο, ρίχνουμε πάντα μέσα από σίτα, από πάνω απλώνουμε προσεχτικά τα 200 γρ. σαντιγί του δεύτερου μπολ, που έχουμε βγάλει από το ψυγείο.
Κάνουμε σχέδια με το πιρούνι, στην σαντιγί, διακοσμούμε με τα κάστανα που κρατήσαμε, πασπαλίζουμε με την καρυδόψιχα, βάζουμε ξανά πίσω στο ψυγείο.
Σε Μπεν – Μαρί, λιώνουμε την σοκολάτα, και την απλώνουμε σε «κλωστές» στην επιφάνεια του γλυκού συμπεριλαμβανομένων και των κάστανων, – ρίχνουμε με κουτάλι από ψηλά, κάνοντας παλινδρομικές κινήσεις – πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο ξύσμα πορτοκάλι, και ξαναβάζουμε στο ψυγείο, μέχρι να σερβίρουμε.

Matula Giasirani-Κουταλίτσα

Γλυκό ψυγείου κάστανο με μπισκότα... 1
Γλυκό ψυγείου κάστανο με μπισκότα... 2


Πηγή


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

0 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *