Εξαιρετικό κέικ βραστό κατσαρόλας…


Εξαιρετικό κέικ βραστό κατσαρόλας

Υλικά:
230 γρ. κουβερτούρα καλής ποιότητας κομμένη σε κομματάκια
30 γρ. κακάο
250 γρ. βούτυρο ανάλατο η μαργαρίνη
200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική Στεβιας η καρύδας
2 αυγά
1/4 κ.γ αλάτι
400 ml νερό
330 γρ. Αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

Για το γλασο:
100 γρ κουβερτούρα
2 κ.σ μαργαρίνη

Εκτελέση
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα προσθέτουμε το νερό, την ζάχαρη, το βούτυρο, την κουβερτουρα, το κακάο και το αλάτι και ζεσταίνουμε το μίγμα. Θα γίνει μια αραιή κρέμα. Προσοχή να μην βράσουν, θέλουμε χαμηλή θερμοκρασία.
Σε ένα μπωλ χτυπάμε τα αυγά και προσθέτουμε μια κουτάλα από το μείγμα ώστε να πάρουν τα αυγά τη θερμοκρασία του μείγματος. Τα ανακατεύουμε λίγο και στην συνέχεια τα ενσωματώνουμε στην κατσαρόλας ανακατεύοντας καλά.

Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε πολύ καλά με τον αυγοδαρτη. Βουτυρωνουμε και αλευρωνουμε μια φορμα κεικ μεσαίου μεγέθους και προσθέτουμε το μείγμα. Ψήνουμε στους 180’C βαθμούς για 45′-50′ λεπτά αέρα. Ξεφορμάρουμε μετά από 1 ώρα πρέπει να κρυώσει καλά.

Για το γλάσο ζεσταίνουμε την κουβερτούρα και το βούτυρο σε χαμηλή θερμοκρασία και περιχύνουμε το κέικ. Ψιλοκόβουμε στον τρίφτη κουβερτούρα καφέ και άσπρη ρίχνουμε πάνω στο κέικ και διακοσμούμε με πουρακια τρίβοντας και 1-2 απο πάνω.

Μην περιμένεις άλλο! Ήρθε η ώρα να διαλέξεις την επόμενη νόστιμη συνταγή για κέικ!

Η Συνταγή είναι από την σελίδα με τις πιο νόστιμες συνταγές “Helena’s Greek cooking” .

Εξαιρετικό κέικ βραστό κατσαρόλας... 2


Πηγή


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

0 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *