Κέικ Πορτοκαλιού μέσα -έξω!
Γευστικό πολύ αφράτο και αρωματικό κέικ πορτοκαλιού! Συνοδεύεται με γλάσο πορτοκαλιού και γλυκό του κουταλιού πορτοκάλι! Όλο αρώματα και γεύσεις!
Υλικά
4 αυγά μεγάλα
1 ποτήρι ζάχαρη(αν το θέλετε πιο γλυκό +1 /2 ποτήρι ακόμα)
1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού φρεσκοστυμμένο
1 ποτήρι λάδι
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
λίγο κανελλα
500 γρ φαρίνα (αλεύρι που φουσκώνει μόνο του)
λίγο σιρόπι από γλυκό πορτοκαλιού
Για το γλάσο
1/2 πορτοκάλι χυμός
άχνη ζάχαρη
Οδηγίες
Για το κέικ
Στο μίξερ χτυπάμε αυγά και ζάχαρη να αφρατέψουν. Ρίχνουμε το λάδι,τον χυμό,το ξύσμα,την κανέλα, και τέλος το αλεύρι σιγά-σιγά.
Προσθέτουμε λίγο σιρόπι αν θέλουμε από γλυκό του κουταλιού.
Τοποθετούμε σε 2 λαδωμένες και αλευρωμένες φόρμες για κέικ και ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο 160-180 αέρα για 30 περίπου λεπτά.
Αφήνουμε τα κέικ να κρυώσουν καλά και είτε φτιάχνουμε το γλάσο είτε πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.
Για το γλάσσο
Στύβουμε 1/2- ή 1 πορτοκάλι ανάλογα πόσο μεγάλο η μικρο ειναι και ρίχνουμε άχνη ζάχαρη τόση ώστε να έχουμε ένα πηκτό χυλό.
Επικαλύπτουμε το κέικ με το γλάσο και φέτες πορτοκαλιού.
byΆσπα
0 Σχόλια