Καρυδόπιτα…


Καρυδόπιτα
16 κουταλιές χοντροκομμένο καρύδι
8 κουταλιές σούπα ζάχαρη
8 κουταλιές σουπας σιμιγδάλι ψιλό
8 αυγα
1 πορτοκάλι ξύσμα και χυμό
1 κουταλάκι μπέικιν
1 κουταλάκι κανέλα
1 κουταλάκι γαρυφαλο σκόνη
Σιρόπι
2 κουπες ζάχαρη
3 κουπες νερό
1 μικρό λεμονακι τρυπημένο με το πειρουνι γύρο-γύρο
30 ml ποτό
Φιαχνω το σιρόπι να βράση 7 λεπτά αφού θα πάρει βράση, όταν το σβήσω βγάζω το λεμόνι και ρίχνω 30 μλ κονιάκ ή ότι άλλο ποτό . Το αφήνω να κρυώσει.
Φουρνος στους 180β.
Χωρίζω τους κρόκους από τα ασπράδια τα χτυπώ με το μίξερ και μια τσιμπιά αλάτι να γίνουν σφιχτή μαρέγκα.
Σε μπολ βάζω την ζάχαρη τους κρόκους και τα χτυπώ πολύ καλά. Προσθέτω το χυμό και ξύσμα πορτοκάλι και χτυπώ λίγο ακόμη.
Βάζω κανέλα, γαρυφαλο, μπέικιν στο σιμιγδάλι.
Ανακατεύοντας με κουτάλα ελαφρά προσθέτω σιμιγδάλι, καρύδια, μαρέγκα εναλλάξ μεχρι να τελειώσουν.
Το βάζω σε μέτριο πυρέξ που έχω κάνει σπραυ με λάδι, και ψήνω 40 λεπτά.
Το αφήνω να κρυώσει λίγο και το ποτίζω με το σιρόπι.
Καλη επυτυχια
Effie xx-Κουταλίτσα

Καρυδόπιτα... 1
Καρυδόπιτα... 2
Καρυδόπιτα... 3


Πηγή


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

0 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *