Καρότο τουρσί
Τι χρειαζόμαστε:
5 καρότα
2-3 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε χοντρές φλούδες
λίγο αλάτι (1/2-1 κ.γ.)
1 φλυτζάνι νερό
1 φλυτζάνι ξύδι (ή και λιγότερο)
Πώς το κάνουμε:
Βράζουμε σε αλατισμένο νερό για 10-15 λεπτά ή μέχρι να τρυπιούνται, αλλά να μην είναι πολύ μαλακά.
Μόλις βράσουν, τα βγάζουμε και τα σουρώνουμε. Περιμένουμε να κρυώσουν.
Μόλις κρυώσουν, κάνουμε χαρακιές στα καρότα και βάζουμε 1-2 φλούδες σκόρδου στο καθένα.
Μέσα σε ένα μπωλ ή βάζο, βάζουμε τα καρότα με το νερό και το ξύδι. Την επόμενη μέρα είναι κιόλας έτοιμο .
0 Σχόλια