Κατσικάκι τσιγαριαστό με πατάτες φούρνου σαν τηγανητές!!!!!!!…


Κατσικάκι τσιγαριαστό με πατάτες φούρνου σαν τηγανητές!!!!!!!💞💖🌹💖💞

Το Κυριακάτικο μεσημεριανό μας φαγητό!!!!Ενα χαρακτηριστικό ,πεντανόστιμο φαγητό του τόπου μου, της Κρήτης μας !!!
Έξω έχει κρύο,συννεφιά, χειμωνιάτικη ατμόσφαιρα!!!!Δημιουργούμε την κατάλληλη ατμόσφαιρα να περάσουμε μια ξεχωριστή μέρα!
Καλή μας όρεξη!!!💞💖🌹🌹💞Το γλυκό μόνο μας λείπει!!💞🌹💖💞
Πλένουμε πολύ καλά και στραγγίζουμε πολύ καλά το κατσικάκι μας!!!Σε μια ρηχή και πλατιά κατσαρόλα ,αν έχετε και με χοντρό πάτο ακόμα καλλίτερα, βάζουμε το λάδι μας και την τοποθετούμε σε πολύ δυνατή φωτιά. Μόλις ζεσταθεί καλά, βάζουμε μέσα τα κομμάτια κρέατος και τα ροδίζουμε πολύ καλά από όλες τις πλευρές. Σβήνουμε με λευκό κρασί, αφήνουμε μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ τελείως. Προσθέτουμε ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι και σκόρδο αν μας αρέσει!!!!!Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία σχεδόν στο ελάχιστο (π.χ. για μάτια που έχουν διαβάθμιση μέχρι το 9, τη βάζουμε στο 2), το σκεπάζουμε καλά με το καπάκι και το αφήνουμε να ψηθεί .Προσοχή,δεν προσθέτουμε καθόλου νερό!!! Κατά το ψήσιμο ελέγχουμε το κρέας· θα δούμε ότι βγάζει τα υγρά του μέσα στα οποία ψήνεται. Λίγο πριν ολοκληρωθεί το μαγείρεμα,προσθέτουμε το αλάτι και το πιπέρι και λίγο θυμάρι!!!Προς το τέλος ξεσκεπάζουμε ώστε να εξατμιστούν τα πολλά υγρά και το κρέας να μείνει μόνο με το λαδάκι του αν θέλουμε, αν δε θέλουμε αφήνουμε λίγο ζυμάκι. Το σερβίρουμε ζεστό με τηγανητές ή ψητές πατάτες.

ΠΑΤΑΤΕΣ ΦΟΥΡΝΟΥ ΣΑΝ ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ!!!

Πατάτες φούρνου αλλιώς!!!!

Παίρνουμε τις πατάτες τις καθαρίζουμε και τις κόβουμε κυδωνάτες ,αν δε θέλουμε να τις καθαρίσουμε τις βάζουμε σε μια λεκάνη με νερό με χοντρό αλάτι και ξύδι και τις αφήνουμε για λίγη ώρα, ακολούθως τις πλένουμε πολύ καλά και τις κόβουμε κυδωνάτες.!!!Σε μια κατσαρόλα βάζουμε νερό, το ανάλογο αλάτι και ένα ολόκληρο λεμόνι κομμένο στη μέση!!!!!Βράζουμε για 7 με 10 λεπτά ανάλογα με το μέγεθος τους!!!
Αμέσως μετά τις αδειάζουμε σε ένα σουρωτήρι να φύγουν τα νερά!!!Έτσι όπως είναι καυτές τις πασπαλίζουμε με μπόλικο ψιλό σιμιγδάλι, πιπέρι, ρίγανη ή θυμάρι, πάπρικα ή ότι άλλο μυρωδικό θέλουμε!!!Τις αδειάζουμε σε ένα ταψί ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 20 με 30 λεπτά!!!
Απλά υπέροχες!!!🎀💞💖🍞🥞🍝Τη συνταγήγια τις πατάτες τη διάβασα από τον Πετρετζίκη και έκανα και τις δικές μου αλχημείες!!!

Κατσικάκι τσιγαριαστό με πατάτες φούρνου σαν τηγανητές!!!!!!!... 1
Κατσικάκι τσιγαριαστό με πατάτες φούρνου σαν τηγανητές!!!!!!!... 2
Κατσικάκι τσιγαριαστό με πατάτες φούρνου σαν τηγανητές!!!!!!!... 3
Κατσικάκι τσιγαριαστό με πατάτες φούρνου σαν τηγανητές!!!!!!!... 4
Κατσικάκι τσιγαριαστό με πατάτες φούρνου σαν τηγανητές!!!!!!!... 5


Πηγή


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

0 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *