Κολοκυθάκια- Μεζές ιδανικός για τσίπουρο, ρακάκι, ουζάκι…


Κολοκυθάκια- Μεζές ιδανικός για τσίπουρο, ρακάκι, ουζάκι

Υλικά
ένα μεγάλο βάζο
1 κιλό κολοκυθάκια, κατά προτίμηση μικρά και τρυφερά
0.5 λίτρο άσπρο ξύδι
1 λίτρο νερό
σκόρδο 2-3 σκελίδες κομμένες λεπτές κατά μήκος
2-3 κλαδάκια δεντρολίβανο
λάδι (όσο πάρει το βάζο μας)
αλάτι (προαιρετικό)

Εκτέλεση
Πλένουμε και κόβουμε τα κολοκυθάκια μας κατά μήκος (πάχος περίπου 1 εκ, μήκος 4-5 εκ.)
Βάζουμε το νερό με το ξύδι να βράσουν και μόλις χοχλάξουν ρίχνουμε μέσα τα κολοκυθάκια. Τα αφήνουμε να βράσουν για 15΄.
Τα βγάζουμε προσεκτικά (με τρυπητή κουτάλα), τα αλατίζουμε ελαφρά (ή και καθόλου) και τα αφήνουμε στο σουρωτήρι για 12 ώρες (ναι, τόσο λέει η συνταγή!)*
Τα βάζουμε σε αποστειρωμένο βάζο προσθέτοντας εναλλάξ σκόρδο και δεντρολίβανο (βάλτε και ένα κοτσάνι για ομορφιά, αλλά γενικώς βάζουμε μόνο τα φυλλαράκια) και στο τέλος συμπληρώνουμε με λάδι.
Φυλάμε στο ψυγείο (αν και υποτίθεται ότι δεν είναι απαραίτητο), όπου αντέχει τρεις-τέσσερις μήνες.

Κολοκυθάκια- Μεζές ιδανικός για τσίπουρο, ρακάκι, ουζάκι... 1


Πηγή


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

0 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *