Κουνουπίδι γιαχνί με πατατούλα φανταστικό!!!…


Κουνουπίδι γιαχνί με πατατούλα φανταστικό!!!

Είχα ένα κουνουπίδι στο ψυγείο και δεν ήθελα να το κάνω πάλι σαλάτα για να φάνε και τα παιδάκια μου έτσι το έκανα κοκκινιστό με τα μπαχαρικά του και έγινε μπουκιά και συγχώριο!

Υλικά
1 κουνούπιδι καλό (ούτε μεγαλο ούτε μικρο)
2 πατάτες καθαρισμένες
Αλάτι, πιπέρι, πάπρικα καπνιστή,λίγο μαϊντανό,2 μπαχαρια (πρ)
Λίγη κανέλα μία τσιμπια, μία μικρή δάφνη
Νερό, έλαιολαδο
Περίπου 300μλ χυμό τομάτας
2 κ.σ ξύδι
1 κρέμμυδι σε κύβους
1 σκ σκόρδο (προεραιτικα)

Εκτέλεση
Αρχικά παίρνουμε Το κουνουπίδι το καθαρίζουμε από τα φύλλα του και κόβουμε σε μπουκέτακια,τα πλένουμε καλά και τα αφήνουμε να στραγγίξουν!!!!
Στη συνέχεια καθαρίζουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι και τα κόβουμε σε φέτες λεπτές βάζουμε ελαιόλαδο στην κατσαρόλα μας και ρίχνουμε μέσα το κρεμμύδι το σκόρδο και Το κουνουπίδι και τις πατάτες να τσιγαριστουν καλά, ανακατεύουμε συνεχώς μη κολλήσουν!!!!!!!
Κουνουπίδι γιαχνί με πατατούλα φανταστικό!!! φωτογραφία βήματος 1
Στη συνέχεια ρίχνουμε τα μπαχαρικά μας συνεχίζοντας το μαγείρεμα όπως γράφω πιο πάνω ρίχνουμε λοιπόν το μπαχάρι,κανέλα,δάφνη το αλατακι,και ολα τα υπόλοιπα που σας αναφέρω έπειτα ρίχνουμε τη σάλτσα τομάτας και το ξύδι λίγο νεράκι να σκεπάστει το φαγητό μας και μαγειρεύουμε με κλειστό καπάκι μισή ώρα (ανάλογα και στο ποσό έχετε το μάτι εμένα πάει μέχρι το 3 και το είχα στο δύο) ανοίγουμε το καπάκι και κουνάμε την κατσαρόλα δεν βάζουμε κουτάλι να μην διαλυθεί.
Σε περίπτωση που έχει παραπάνω σάλτσα και δεν τη θέλουμε για κάποιο λόγο μαγειρεύουμε με το καπάκι λίγο ανοιχτό περίπου ένα τέταρτο ακόμα
έτσι έχουμε ένα υπέροχο κουνουπίδι κοκκινιστό με εξαιρετική σάλτσα.

ΠΡΟΣΟΧΉ ΜΗΝ ΠΑΡΑΛΕΊΨΕΤΕ ΝΑ ΤΣΙΓΑΡΊΣΤΕ ΤΟ ΚΟΥΝΟΥΠΊΔΙ ΚΑΙ ΤΟ ΒΆΛΕΤΕ ΈΤΣΙ ΜΈΣΑ ΓΙΑΤΊ ΘΑ ΕΊΝΑΙ ΣΑΝ ΒΡΑΣΤΌ ΈΧΕΙ ΜΕΓΆΛΗ ΣΗΜΆΣΙΑ ΝΑ ΤΣΙΓΑΡΊΣΤΕΙ ΤΟ ΚΟΥΝΟΥΠΊΔΙ!!!!!!
Σερβίρουμε ιδανικά με ζεστό ψωμάκι καλή όρεξη!!!?
mariouli-cookpad

Κουνουπίδι γιαχνί με πατατούλα φανταστικό!!!... 2


Πηγή


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

0 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *