Κουραμπιέδες (2)…


?Κουραμπιέδες (2)?
Υλικά
– 1/2 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
– 2κ.σ. κονιάκ
– 1/2κ.γλ. γαρύφαλλο
– 1/2φλ. βούτυρο
– 2/3φλ. ζάχαρη άχνη (+ για πασπάλισμα)
– γαρύφαλλα σε ξυλάκια
Εκτέλεση:
Χτυπάμε στο μίξερ την άχνη, το βούτυρο και το γαρύφαλλο. Προθέτουμε το κονιάκ. Αφού κλείσουμε το μίξερ, προσθέτουμε σιγά – σιγά το αλεύρι και ζυμώνουμε απαλά με τα χέρια μέχρι να γίνει μια ζύμη, ούτε πολύ σφιχτή ούτε πολύ μαλακή. Πλάθουμε τους κουραμπιέδες σε μισοφέγγαρα, αχλαδάκια ή οποιοδήποτε άλλο σχήμα επιθυμούμε. Τους βάζουμε σε αβουτύρωτο ταψάκι (οι κουραμπιέδες απο μόνοι τους έχουν αρκετό βούτυρο) και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου. Βάζουμε σε μια λαδόκολα ζάχαρη άχνη, τοποθετούμε πάνω τους κουραμπιέδες. Καρφώνουμε πάνω τα γαρυφαλλάκια και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη. Καλή επιτυχία!

Κουραμπιέδες (2)... 1


Πηγή


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

0 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *