Κρεμμυδάτο μοσχαράκι με εσπεριδοειδή και καρότα…


?Κρεμμυδάτο μοσχαράκι με εσπεριδοειδή και καρότα?
Υλικά
– 1 κιλό μοσχαρίσια ελιά σε κομμάτια
– 500γρ. κρεμμύδια ψιλοκομμένα
– 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
– 70ml μπράντι
– 50ml χυμός λεμονιού
– 600ml ανάμεικτος φρεσκοστυμμένος χυμός από πορτοκάλι και μανταρίνι
– 3κ.γλ. ανάμεικτο ξύσμα λεμονιού, πορτοκαλιού και μανταρινιού
– 150γρ. καρότα ολόκληρα καθαρισμένα
– 1κ.γλ. πικάντικη πάπρικα
– 1/2 ματσάκι φρέσκο κόλιανδρο ή δυόσμο ψιλοκομμένο
– 60ml ελαιόλαδο
– αλάτι
– φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση:
Αλατοπιπερώνουμε το μοσχάρι και σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρέας για 4-5 λεπτά, μέχρι να ροδίσει. Το βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα σε ένα σκεύος. Στην ίδια κατσαρόλα και στο ίδιο λάδι σοτάρουμε τα κρεμμύδια με το σκόρδο και το αλάτι για 6-8 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς. Ξαναβάζουμε το κρέας στην κατσαρόλα, ρίχνουμε το μπράντι και αφήνουμε 2 λεπτά, να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε τους χυμούς, τα καρότα, την πάπρικα, μετριάζουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 1 ώρα ή μέχρι να γίνει το κρέας. Βγάζουμε τα καρότα και τα βάζουμε στο μπλέντερ μαζί με τον ανάμεικτο ξύσμα. Προσθέτουμε και 1 κουτάλα από το ζουμί της κατσαρόλας και τα χτυπάμε μέχρι να σχηματιστεί μια λεία σάλτσα. Περιχύνουμε το φαγητό, πασπαλίζουμε με το κόλιανδρο ή δυόσμο και αποσύρουμε από τη φωτιά. Καλή επιτυχία!

Κρεμμυδάτο μοσχαράκι με εσπεριδοειδή και καρότα... 1


Πηγή


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

0 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *