Κόκκινο λάχανο μαρινάτο με μαραθόριζα…


?Κόκκινο λάχανο μαρινάτο με μαραθόριζα?
Υλικά
– 3κ.σ. ξίδι από κόκκινο κρασί
– 3κ.γλ. μηλόξιδο
– 2κ.γλ. μουστάρδα
– 1/2κ.γλ. αλάτι
– 3κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
– 1 μικρή μαραθόριζα τριμμένη και τα βλαστάρια ψιλοκομμένα
– 2 1/2φλ. λάχανο κόκκινο ψιλοκομμένο
Εκτέλεση:
Σε μεγάλο μπολ όπου θα σερβίρουμε τη σαλάτα χτυπάμε μαζί με σύρμα τα ξίδια με τη μουστάρδα και το αλάτι, να διαλυθεί, και προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Χτυπάμε να γίνει η σάλτσα κρεμώδης. Προσθέτουμε τη μαραθόριζα και το λάχανο και ανακατεύουμε, «ζυμώνοντας» με τα δάχτυλα, να πάει παντού η σάλτσα. Αφήνουμε τη σαλάτα σκεπασμένη σε θερμοκρασία δωματίου 1 ώρα τουλάχιστον, ή στο ψυγείο 1-3 ώρες. Προσθέτουμε τα βλαστάρια μάραθο και ανακατεύουμε ξανά προτού να σερβίρουμε. Αν πρόκειται να τα βάλουμε σε ψωμάκια, βάζουμε το μαρινάτο λάχανο πάνω στα χάμπουργκερ προτού να τα σκεπάσουμε με τα ψημένα ψωμάκια. Είναι ιδανικό συμπλήρωμα για τα καπνιστά πικάντικα μπιφτέκια. Καλή επιτυχία!

Κόκκινο λάχανο μαρινάτο με μαραθόριζα... 1


Πηγή


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

0 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *