Μαρέγκες!…


Μαρέγκες!
2 ασπράδια ( την προηγούμενη κάναμε μπεσαμέλ, βάλαμε τους κρόκους και είπα να μην πάνε χαμένα τα ασπράδια)
1/2 κούπα ζάχαρη
1/2 κ.γ λεμόνι χυμό.
1 βανίλια (προαιρετικά)
Στο μίξερ στη δυνατή ταχύτητα χτυπάμε τα ασπράδια να ασπρίσουν. Μόλις ασπρίσουν ρίχνουμε το χυμό και συνεχίζουμε ρίχνοντας τη ζάχαρη σε μικρές δόσεις.
Χτυπάμε να πήξει παρά πολύ. ( Αναποδογυρίζοντας τον κάδο του μίξερ, πρέπει να στέκεται!)
Βάζουμε την μαρέγκα σε κόρνε και σχηματίζουμε ροζέτες πάνω σε λοδόκολα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 80 βαθμούς κάτω και αεροθερμο για 2 ώρες! Θέλει χαμηλή θερμοκρασία και αρκετή ώρα για να στεγνώσουν, να είναι τραγσνές και να μην καούν.
Αν τις θέλω μαστιχωτές από μέσα θα τις ψήσω σε υψηλότερη θερμοκρασία για λιγότερη ώρα.

Antonios Nikolaidis-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Μαρέγκες!... 1


Πηγή


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

0 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *