Μιλφέιγ σοκολάτα…


?Μιλφέιγ σοκολάτα?
Υλικά
– 250γρ. σφολιάτα
Για την κρέμα:
– 500ml γάλα
– 150γρ. ζάχαρη
– 6 κρόκους αυγών
– 40γρ. κορν φλάουερ
– 80γρ. σοκολάτα τεμαχισμένη (της αρεσκείας μας)
Για πασπάλισμα:
– ζάχαρη άχνη
– καραμελωμένα αμύγδαλα (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
Ρίχνουμε το γάλα σε μια κατσαρόλα και τη βάζουμε στη φωτιά. Ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το κορν φλάουερ και τους κρόκους αυγών. Πριν βράσει το γάλα, ρίχνουμε το 1/3 στο μείγμα ζάχαρης – αυγών. Ανακατεύουμε καλά και αδειάζουμε το νέο μείγμα μέσα στην κατσαρόλα με το υπόλοιπο γάλα. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Μόλις η κρέμα δέσει και αρχίζει να κοχλάζει, την κατεβάζουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε την τεμαχισμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει. Την αδειάζουμε σε ένα σκεύος και σκεπάζουμε με μεμβράνη, προσέχοντας όμως η μεμβράνη να μην ακουμπάει στην κρέμα. Απλώνουμε τη σφολιάτα σε ένα ταψί με λαδόκολλα και της τρυπάμε την επιφάνεια με ένα πιρούνι πoλλές φορές. Την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για 1/2 ώρα. Αναποδογυρίζουμε το φύλλο της σφολιάτας, το πιέζουμε να φύγει ο αέρας και ξαναψήνουμε για 20 λεπτά ακόμα. Χωρίζουμε τη σφολιάτα σε 4 ίσα παραλληλόγραμμα. Ανακατεύουμε ελαφρώς την κρέμα και απλώνουμε λίγη στο πρώτο παραλληλόγραμμο. Σκεπάζουμε με το δεύτερο παραλληλόγραμμο σφολιάτας και επαναλαμβάνουμε άλλες 2 φορές, τελειώνοντας με το 4ο φύλλο. Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και καραμελωμένα αμύγδαλα. Καλή επιτυχία!

Μιλφέιγ σοκολάτα... 1


Πηγή


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

0 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *