Μυρμηγκάτο σιροπιαστό κέικ…


Μυρμηγκάτο σιροπιαστό κέικ

Υλικά
Για το κέικ
250 γρ μαργαρίνη
1 1/2 κούπα ζάχαρη
5 αβγά
2 βανίλιες
1 κούπα γάλα φρέσκο
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
3 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 φάκελλο τρούφα σοκολάτας(κρατάμε λίγη ποσότητα για πασπάλισμα)

Για το σιρόπι
2 1/2 κούπες νερό
2 1/2 κούπες ζάχαρη
φλούδα πορτοκαλιού
1 ξύλο κανέλας
2 κουτ. σ γλυκόζη

Για την γκανάζ
250 γρ σοκολάτα κουβερτούρα
200 γρ κρέμα γάλακτος
1 κουτ. σ μέλι
50 γρ βούτυρο

Εκτέλεση

Πρώτα ετοιμάζουμε το σιρόπι ώστε να έχει κρυώσει μέχρι να ψηθεί το κέικ. Σε κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά βράζουμε τη ζάχαρη, το νερό, τη φλούδα πορτοκαλιού και την κανέλα. Αφήνουμε να βράσει για περίπου 8-9 λεπτά. Προς το τέλος προσθέτουμε τη γλυκόζη.Το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC στον αέρα. Με το μίξερ χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά, το γάλα, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη βανίλια και τη σοκολατένια τρούφα και ανακατεύουμε απαλά. Ρίχνουμε το μείγμα σε αλευρωμένο και βουτυρωμένο ταψί και ψήνουμε για περίπου 50 λεπτά.

Βγάζουμε το κέικ από το φούρνο και όπως είναι καυτό, το χαράζουμε με μαχαίρι και το σιροπιάζουμε με το κρύο σιρόπι. Το αφήνουμε να κρυώσει.

Ετοιμάζουμε την γκανάζ. Σε μπεν μαρί λιώνουμε τη σοκολάτα, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το μέλι και το βούτυρο. Ανακατεύουμε συνεχώς να γίνουν σαν μια πηχτή κρέμα.
Επικαλύπτουμε το κέικ με την γκανάζ. Πασπαλίζουμε με λίγη επιπλέον τρούφα σοκολάτας. Βάζουμε το μυρμηγκάτο στο ψυγείο πριν το σερβίρουμε.

Μυρμηγκάτο σιροπιαστό κέικ... 1
Μυρμηγκάτο σιροπιαστό κέικ... 2


Πηγή


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

0 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *