Ξεφουρνιστικαν και μπήκαν στο πιάτο να κρυώσουν…


Ξεφουρνιστικαν και μπήκαν στο πιάτο να κρυώσουν
για να φαγωθούν μέχρι σκαμου με ψωμάκι και φέτουλα!
Για 13 γεμιστά ,αφαίρεσα τη σάρκα από τις ντομάτες
και τις πέρασα στο μουλτι…
Αλεσα και 3 μεσαία κρεμμύδια ξερά και τα τσιγαρισα σε αρκετό ελαιόλαδο με 2 σκορδακια φετουλες και λίγη ζάχαρη,μισό κγ,πρόσθεσα τις τριμμένες ντομάτες,2κσ πελτέ και 200 γρ πουμαρο…έναμιση ποτήρι νερό..
Άφησα να πάρουν βράση και Πρόσθεσα,αλάτι, πιπέρι μαϊντανό..
Έριξα το ρύζι,κοντά στα 350 γρ μου πήρε και σιγοβρασα 5 λεπτά…
Έστρωσα στο ταψί τα άδεια μέρη από ντομάτες, πιπεριές και πατάτες κι γέμισα..
Την υπόλοιπη γέμιση τη βάζω έξω γιατί τρελαίνονται τα μικρά…
έριξα λαδακι από πάνω,λίγο αλάτι και φρυγανιά με παρμεζάνα τριμμένη στα καπάκια με ελάχιστη ρίγανη…
εψησα στους 180 μια ώρα,έβγαλα από φούρνο και άφησα να τραβήξει τα πολλά υγρά μόνο του…

Menti Symeonoglou-ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ

Ξεφουρνιστικαν και μπήκαν στο πιάτο να κρυώσουν... 2


Πηγή


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

0 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *