Πως να καταψυξετε ζύμες, ψωμί, κουλουράκια, πίτες, είτε ψημένα είτε αψητα….


Πως να καταψυξετε ζύμες, ψωμί, κουλουράκια, πίτες, είτε ψημένα είτε αψητα.
1). Για ζύμη μπισκότων:
Αφού ζυμώσουμε το μείγμα για τα μπισκότα, χωρίζουμε σε κομμάτια ανάλογα τις ποσότητες μπισκότων που θέλουμε να ψήσουμε κάθε φορά.
Τυλίγουμε πολύ σφιχτά σε μία μεμβράνη, γράφουμε επάνω το είδος της ζύμης και την ημερομηνία παρασκευής της.
Όταν θελήσουμε να χρησιμοποιήσουμε την κατεψυγμένη ζύμη, τότε βγάζουμε από την κατάψυξη μερικές ώρες πριν και μόλις ξεπαγώσει πλάθουμε τα μπισκότα μας. Ο χρόνος κατάψυξης είναι περίπου 6 εβδομάδες.
2). Για έτοιμες ψημένες πίτες:
Τυλίγετε σφιχτά σε μεμβράνη ολόκληρη την πίτα ή σε μερίδες και την καταψύχεται.
Διατηρείται έως και 3 μήνες. Για να την ξεπαγώσετε βγάζετε από την κατάψυξη και αφήνετε την πίτα σε θερμοκρασία δωματίου για μερικές ώρες μέχρι να μαλακώσει.
Στην κατάψυξη μπορείτε να την διατηρησετε έως και 3 μήνες.
3). Για έτοιμα ψημένα μπισκότα:
Εάν ψήσατε η αγοράσατε πολλά μπισκότα και δεν θέλετε να τα πετάξετε, μπορείτε άφοβα να τα καταψύξετε για περίπου 1 μήνα.
Απλά τα τυλίγετε σφιχτά με μεμβράνη.
Τα ξεπαγώνετε λίγες ώρες πριν την κατανάλωση και εάν τα θέλετε ζεστά μπορειτε να τα βάλετε για 15′ λεπτά στον φούρνο στους 120′ βαθμούς, ή στον φούρνο μικροκυμμάτων για 20′ – 50′ δευτερόλεπτα.
4). Για έτοιμο ψημένο ψωμί:
Τύλιξτε σφιχτά το ψωμί σε μεμβράνη ή αλουμινόχαρτο και βάλτε το άφοβα για 3-6 μήνες στην κατάψυξη. Για να το ξεπαγώσετε, το προηγούμενο βράδυ βγάλτε το από την κατάψυξη σε θερμοκρασία δωματίου και το πρωί θα είναι έτοιμο.
5). Για Πιτες:
Μπορείτε ψήσετε τις πίτες σας και να τις καταψύξετε τυλιγοντας τες σε μεμβράνη αφού κρυώσουν. Είτε ετοιμάζετε τις πίτες σας χωρίς να τις ψήσετε, τυλίγετε με μεμβράνη και τις βάζετε κατάψυξη.
Κατόπιν τις ξεπαγώνετε βγάζοντας τες από την ψύξη απο το βράδυ και την επόμενη τις ψήνετε.
Διατηρούνται για 3 μήνες.
6). Για ζύμη με μαγιά:
Αφού έχει φουσκώσει η ζύμη μας παίρνουμε μεμβράνη και ρίχνουμε μπόλικο αλεύρι. Προσθέτουμε στην ζύμη αλεύρι μπόλικο αφού την καναμε μπάλα και τυλίγουμε με την μεμβράνη. Όταν θέλουμε να την χρησιμοποιούμε την βγάζουμε από την ψύξη, αφαιρούμε τη μεμβράνη αμέσως και τοποθετούμε τη ζύμη σε ένα μπολ για να ξεπαγώσει.
Να αναγράφετε πάντοτε την ημερομηνία που βάλατε οτιδήποτε στον καταψύκτη.

Helena’s Greek cooking

Πως να καταψυξετε ζύμες, ψωμί, κουλουράκια, πίτες, είτε ψημένα είτε αψητα.... 1
Πως να καταψυξετε ζύμες, ψωμί, κουλουράκια, πίτες, είτε ψημένα είτε αψητα.... 2


Πηγή


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

0 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *