Πως να φτιάχνουμε Φύλλο Αέρος Σεντόνι!…


Πως να φτιάχνουμε Φύλλο Αέρος Σεντόνι!
συνταγή για να φτιάξουμε φύλλο αέρος σεντόνι στην κουζίνα μας, με ότι γέμιση θέλουμε!

Υλικά
(για 2 φύλλα αέρος για στρογγυλό τραπέζι διαστάσεων 120Χ55 εκατοστά)

για το φύλλο
1 κιλό αλεύρι για τσουρέκι κοσκινισμένο
1 κτγ. αλάτι
2 κτσ. καλαμποκέλαιο ή ηλιέλαιο
530 έως 560 ml. νερό σε θερμοκρασία περιβάλλοντος

για την επάλειψη και για τον πάτο του μπολ από 1 μικρό κουταλάκι Καλαμποκέλαο
ή ηλιέλαιο, βούτυρο λιωμένο με ηλιέλαιο πριν βάλετε οποιαδήποτε γέμιση

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, το αλάτι, τις 2 κουταλιές καλαμποκέλαιο ή ηλιέλαιο και το νερό. Ανακατεύουμε με τα χέρια μας και αρχίζουμε να ζυμώνουμε. Φτιάχνουμε τη ζύμη, η οποία δεν πρέπει να είναι πολύ σφιχτή.

Κατόπιν, αλευρώνουμε τον πάγκο, βάζουμε τη ζύμη και ζυμώνουμε για λίγο ακόμα. Λαδώνουμε ελαφρώς ένα μπολ και βάζουμε μέσα την ζύμη την οποία αλείφουμε με λίγο λάδι επίσης.

Καλύπτουμε τη ζύμη στο μπολ με μία μεμβράνη και με το κάλυμμα του.
Αφήνουμε έτσι για 1 ώρα τη ζύμη να ξεκουραστεί σε θερμοκρασία δωματίου.

Πασπαλίζουμε τον πάγκο με αλεύρι και μετά από την 1 ώρα, μεταφέρουμε την ζύμη στον πάγκο. Αρχίζουμε να διπλώνουμε τη ζύμη προς τα μέσα, αρκετές φορές, και την πλάθουμε σε σχήμα μπάλας.

Με ένα μαχαίρι την κόβουμε σε 2 ίσα κομμάτια, τα οποία αλευρώνουμε ελαφρώς και αφού τα σκεπάσουμε με πετσέτα κουζίνας τα αφήνουμε για τουλάχιστον μισή ώρα σκεπασμένα.

Ανοίγουμε κατόπιν το ένα κομμάτι σε φύλλο στον πάγκο με τον πλάστη κάνοντας σταυρωτές κινήσεις δηλαδή ανοίγουμε μπρος πίσω και κατόπιν από αριστερά προς τα δεξιά.

Αλείφουμε ενδιάμεσα το φύλλο με λίγο ηλιέλαιο και το πινέλο.

Αλευρώνουμε ένα τραπεζομάντηλο σε τραπέζι των διαστάσεων που θέλουμε για το φύλλο, βάζουμε επάνω το φύλλο που μέχρι στιγμής έχουμε ανοίξει και με τα χέρια μας το πιάνουμε από το κάτω μέρος και το τεντώνουμε ανοίγοντάς το αργά αργά, φτάνοντας στις διαστάσεις που θέλουμε.

Η συνταγή είναι από το κανάλι Golfo in the kitchen Γκόλφω Νικολού

Πως να φτιάχνουμε Φύλλο Αέρος Σεντόνι!... 1


Πηγή


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

0 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *