ΡΕΒΥΘΟΣΑΛΑΤΑ Νο 1 => ΡΕΒΥΘΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΠΙΤΕΣ ΚΑΙ DRESSING
Υλικά:
Για το dressing:
3 κ.σ. λάδι
2 κ.σ. ξύδι
2 κ.σ. χυμό απο λεμόνι
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
αλάτι και πιπέρι
Για τη σαλάτα:
2 αγγούρια, καθαρισμένα και κομμένα σε τέταρτα
1/2 κιλό ρεβύθια ή μια μεγάλη κονσέρβα έτοιμα
2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
2 κ.σ. άνηθο, ψιλοκομμένο
1/2 φλ.τσ. φέτα, θρυμματισμένη
1 φλ.τσ. πίτα για σουβλάκι κομμένη σε μικρά κομμάτια.
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα υλικά της σαλάτας καλά και περιχύνουμε με το dressing.
Προσθέτουμε τα φρυγανισμένα κομμάτια πίτας και σερβίρουμε..
ΡΕΒΥΘΟΣΑΛΑΤΑ Νο 2 => Ρεβίθια σαλάτα με ρόκα και τόνο
Υλικά
300γρ. ρεβίθια που έχετε μουλιάσει όλη νύχτα σε κρύο νερό
1 κρεμμύδι ολόκληρο
2 κονσέρβες τόνο σε λάδι ή νερό
1 ματσάκι ρόκα, χοντροκομμένη
1 κρεμμύδι μέτριο, ψιλοκομμένο
1 πιπεριά κόκκινη, κομμένη σε ψιλές ροδέλες
2 ντομάτες ώριμες, κομμένες σε κυβάκια
7 κλωναράκια μαϊντανό, ψιλοκομμένο
αλάτι
1/2 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
χυμό από 1 λεμόνι
μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο
μια γερή πρέζα κύμινο
2 σκελίδες σκόρδο
αλάτι
0 Σχόλια