Σιντζούρτσουλα…


Σιντζούρτσουλα

Υλικά :
Λάδι (1 φλιτζάνι τσαγιού)
Κρασί ( 2 φλιτζάνια τσαγιού)
Αλεύρι, όσο χρειάζεται
Μούστος* (1 Φλιτζάνι τσαγιού)
Σουσάμι
Κανέλα
Εκτέλεση
Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε λαδί και το κρασί μας για 15 λεπτά.
Στη συνέχεια μέσα σε μια λεκάνη ρίχνουμε το αλεύρι μας και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ζύμη (σφιχτή).
Ύστερα κόβουμε κομματάκια από τη ζύμη μας και τα κάνουμε μπαλάκια , τα τοποθετούμε πάνω στο τρίφτη για να πάρουν ελαφρά πεπλατυσμένο σχήμα
Στην συνέχεια τους δίνουμε κυλινδρικό σχήμα.
Τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι μέχρι να ξανθοκοκκινίσουνε, τα αφήνουμε να κρυώσουν, και τα τοποθετούμε ξανά στο τηγάνι , ρίχνοντάς το μούστο και τη κανέλα, τα αναδεύουμε μέχρι να καραμελώσει ο μούστος.

Σιντζούρτσουλα... 2


Πηγή


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

0 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *