Σιροπιαστό Κέικ καρύδας…


Σιροπιαστό Κέικ καρύδας

ΥΛΙΚΑ

6 αυγά
1,5 κούπα αλεύρι φαρίνα απ (κούπα του νες καφέ).
1,5 κούπα καρύδα (κούπα του νες καφέ).
1,5 κούπα σπορέλαιο (κούπα του νες καφέ).
1,5 κούπα ζάχαρη (κούπα του νες καφέ)
2 βανίλιες,
Έξτρα καρύδα για επικάλυψη

ΕΑΝ ΤΟ ΜΕΊΓΜΑ ΣΑΣ ΒΓΕΙ ΝΕΡΟΥΛΟ ΠΡΟΣΘΕΤΕΤΕ ΛΙΓΟ ΑΛΕΥΡΙ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατέψουν να στέκεται το μείγμα! Προσθέτουμε το σπορέλαιο, το αλεύρι, την καρύδα, τις βανίλιες!

Τοποθετούμε το μείγμα στην λαδόκολλα στο ταψί (30) και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς προ θερμασμένο αντιστάσεις μεσαία σχάρα για 45 λεπτά και 10 λεπτά σβησμένο! Φυσικά ανάλογα τον φούρνο!

ΣΙΡΟΠΙ ΥΛΙΚΑ:
3 κούπες του νες καφέ νερό,
3 κούπες του νες καφέ ζάχαρη.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Βράζουμε 5 λεπτά !
Μετράμε τον βρασμώ από την ώρα που αρχίζει.
Σιροπιάζομαι το γλυκό αφήνοντας το 5 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου με καυτό σιρόπι σιγά σιγά με κουτάλα!
Όταν πιεί το σιρόπι βάζουμε μπόλικη καρφίδα!!
Καλό είναι να σερβιριστεί την επόμενη!!!!

Η συνταγή εμπνευσμένη από την κ. Μαρία Ηλιάκη !!!

Η Συνταγή είναι της κ. Tzeni Tsanaktsidou‎ – ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!

Σιροπιαστό Κέικ καρύδας... 1


Πηγή


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

0 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *