Σουηδικά κεφτεδάκια που η νοστιμιά τους είναι μοναδική!
ΥΛΙΚΑ
Για τα κεφτεδάκια:
150 γρ κιμά μοσχαρίσιο
150 γρ κιμά χοιρινό
1 κρεμμύδι στο μουλτι
1 σκ. σκόρδο
1 αυγό
Αλάτι – πιπέρι – ρίγανη – μαϊντανό ψιλοκομμένο
4 φέτες ψωμί του τοστ πολυσπορο (μουλιασμένο)
Λίγο λαδακι
Για τη σάλτσα:
50 γρ βούτυρο
3 κσ αλεύρι
μισό λίτρο ζωμό βοδινό
100ml κρέμα γάλακτος
Αλάτι – πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζυμωνω τα κεφτεδάκια και τηγανίζω.
Σε φαρδιά κατσαρόλα βάζω το βούτυρο να λιώσει , ρίχνω το αλεύρι κ ανακατεύω με σύρμα.. ρίχνω σταδιακά τον ζωμό και στο τέλος την κρέμα γάλακτος , αλάτι και πιπέρι.
Βάζω μέσα τα κεφτεδάκια και αφήνω 5 λεπτά σε σβηστό μάτι
Συνοδεύεται τέλεια με πουρέ ή μακαρόνια!
Φωτεινή Δαρδαμάνη – “ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ”.
0 Σχόλια