Φράση: Μήνας του μέλιτος


~Μήνας του μέλιτος~

Ο μήνας του μέλιτος συμβολίζει την περίοδο αμέσως μετά τον γάμο ενός νέου ζευγαριού και όχι το γαμήλιο ταξίδι όπως πιστεύεται, και είναι μια παράδοση που τηρείται σε διάφορους πολιτισμούς παγκοσμίως. Πολλοί νομίζουν ότι ονομάζεται έτσι επειδή τον πρώτο καιρό όλα είναι γλυκά σαν μέλι.
Κάποτε τα ζευγάρια γνωρίζονταν ελάχιστα καθώς συνήθως παντρεύονταν με προξενιό. Ο πρώτος μήνας στην ζωή τους τους τους επέτρεπε να γνωριστούν καλύτερα και να ερωτευτούν. Οι αρχαίοι Αθηναίοι, άνδρες και γυναίκες, αμέσως μετά το μυστήριο του γάμου, επί έναν ολόκληρο μήνα δεν έκαναν καμμία δουλειά. Μάλιστα, καθώς το ημερολόγιό τους βασιζόταν στα φεγγάρια, συνήθιζαν να λένε ότι η περίοδος αδράνειας διαρκούσε μία σελήνη. Ωστόσο, η ορολογία «μήνας του μέλιτος» ή «σελήνη του μέλιτος» (αγγλικά, honey moon) καθιερώθηκε από μία αρχαία φυλή τους Τεύτονες. Οι Τεύτονες, λαός που κατοικούσε στην βόρεια Γερμανία, συνήθιζαν να πίνουν υδρόμελο κάθε ημέρα επί έναν μήνα μετά την τέλεση του γάμου. Σήμερα, οι νεόνυμφοι δεν πίνουν υδρόμελο ούτε απέχουν τόσο διάστημα από την εργασία τους.
Ο όρος «μήνας του μέλιτος» έχει καθιερωθεί στον δυτικό κόσμο να αναφέρεται στις ολιγοήμερες διακοπές μετά την γαμήλια τελετή.

Φράση: Μήνας του μέλιτος 1

Πηγή


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

0 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *