Σου περίσσεψε ψωμί ???…


Σου περίσσεψε ψωμί ???
Φτιάξε πουτίγκα

Υλικά

1 καρβέλι μπαγιάτικο ψωμί

300 ml γάλα

300 γρ. αποξηραμένα φρούτα (π.χ. σταφίδες, κεράσια)

50 γρ. ξύσμα πορτοκαλιού και λεμονιού

1 κυδώνι (ή μήλο)

3 κ.σ. μαύρη ζάχαρη

2 κ.σ. μαρμελάδα δαμάσκηνο

40 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

2 αυγά

Λίγο χυμό λεμόνι

1 κ.γ. κανέλα

1 κ.γ. μπαχάρι

100 γρ. λιωμένο βούτυρο

ζάχαρη για πασπάλισμα

*Για το γαρνίρισμα: κρέμα σιμιγδαλιού ή παγωτό

Εκτέλεση:

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 170 βαθμούς ºC. Βουτυρώστε μια φόρμα κέικ ή ένα τετράγωνο ταψί διαστάσεων 28×20 εκ. Κόψτε το ψωμί σε φέτες και ακολούθως σε μικρότερα κομμάτια και αφήστε τα να μουλιάσουν στο γάλα για 10 λεπτά περίπου. Μόλις ρουφήξουν το γάλα, λιώστε τα με ένα πιρούνι. Θα δημιουργηθεί έτσι ένας πολτός. Προσθέστε το κυδώνι, αφού πρώτα το τρίψετε. Μετά, προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά και βούτυρο και ανακατέψτε καλά έως ότου ομογενοποιηθούν τα υλικά. Αδειάστε το μείγμα στο βουτυρωμένο ταψί και απλώστε ομοιόμορφα στην επιφάνειά του το υπόλοιπο από το λιωμένο βούτυρο. Ψήστε το στην μεσαία θέση του φούρνου για περίπου 1 ¼ έως 1 ½ ώρα. Μόλις ψηθεί, βγάλτε το από τον φούρνο και πασπαλίστε την επιφάνειά του με την ζάχαρη.

Η συγκεριμένη εκδοχή της πουτίγκας μπορεί να σερβιριστεί με δύο τρόπους: είτε ζεστή με συνοδεία παγωτού ή κρέμας σιμιγδαλιού, έιτε κρύα, όπως όλα τα κέικ.

Σου περίσσεψε ψωμί ???... 1


Πηγή


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

0 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *