Σούπα πεπονάκι με κρέας αυγολέμονο…


?Σούπα πεπονάκι με κρέας αυγολέμονο?
Υλικά
– 250γρ. πεπονάκι
– 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
– 2 καρότα σε ροδέλες
– 1 κλωνάρι σέλινο λεπτοκομμένο
– 1,5 κιλό μοσχαρίσιο κότσι σε μερίδες
– 1 1/2L ζεστό νερό
– 4-5 κλωναράκια θυμαριού
– 2 κρόκους αυγών
– χυμό από 1 λεμόνι
– 4-5κ.σ. ελαιόλαδο
– αλάτι
– πιπέρι
Εκτέλεση:
Σε μία μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο. Σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε τα καρότα και το σέλινο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2-3 λεπτά ακόμα. Προσθέτουμε το κρέας, αλατοπιπερώνουμε και σοτάρουμε όλα μαζί τα υλικά σε μέτρια/υψηλή φωτιά. Καλύπτουμε με το νερό και προσθέτουμε τα κλωναράκια θυμαριού μέσα στην κατσαρόλα, δεμένα με σπάγκο μαγειρικής. Όταν πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και καλύπτουμε με καπάκι. Αφήνουμε τη σούπα να σιγομαγειρευτεί για 1 ώρα και 15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το κρέας. Αφαιρούμε τα κλωναράκια θυμαριού και προσθέτουμε στην κατσαρόλα το ζυμαρικό μας (πεπονάκι). Το ανακατεύουμε με μια κουτάλα και βράζουμε για όσο χρόνο αναφέρει η συσκευασία (9-11 λεπτά). Σε μπολ χτυπάμε τους κρόκους με το χυμό λεμονιού και με μια κουτάλα ρίχνουμε λίγο από το καυτό νερό της κατσαρόλας, συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Ρίχνουμε όλο το μείγμα στην κατσαρόλα. Κουνάμε την κατσαρόλα για 1 λεπτό, να μοιραστεί το αυγολέμονο παντού και να δέσει και αποσύρουμε από την φωτιά. Σερβίρουμε τη σούπα ζεστή με φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Καλή επιτυχία!

Σούπα πεπονάκι με κρέας αυγολέμονο... 1


Πηγή


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

0 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *