Σπανακόπιτα


Γρήγορα γρήγορα για βράδυ βουρ στην
Σπανακόπιταρα!!

Για την γέμιση έβαλα
Σπανάκι,πράσα,κρεμμυδάκια φρέσκα,κρεμμύδι ξηρό,πιπέρι,αλάτι,αρκετό άνηθο ,αυγά και φέτα( αρκετή) εγώ έβαλα λίγο Κεφαλονιας που είχα και λίγο Καλαβρύτων (μίξη) χοντροκομμένη

Πρώτα σωταρω τα πράσα ,κρεμμυδια (και τα δύο είδη) σε λίγο λάδι .Μετά ρίχνω το σπανάκι κομμένο σε κομμάτια και το τσιγαριζω και αυτό μαζί με τα υπόλοιπα υλικά!Αφαιρώ από την φωτιά. Και μόλις κρυώσει ρίχνω τα αυγά και την φέτα ανακατευω καλα και αρχίζω να γεμίζω τα φύλλα μου!!!Τώρα αν έχει υγρά το μείγμα που συνήθως δεν αλλά αν έχει προσθέτω λίγο ρύζι αν θέλω σε αυτό να απορροφήσει τα υγρά!!!Εγώ δεν βάζω δεν χρειάζεται γιατί δεν μένει με υγρά !!!!

Περνώ ένα πακέτο φύλλο χωριάτικο για πίτες
Βάζω τρία κάτω καλά λαδωμένα αναματεξυ τους
Ρίχνω μισή γέμιση και βάζω άλλα δύο επάνω καλά λαδωμένα αναμεταξύ τους, συμπληρώνω την υπόλοιπη γέμιση και τέλος κλείνω με τα υπόλοιπα 3 φύλλα καλά λαδωμένα αναμεταξύ τους και αυτά!!
Ραντίζω την επιφάνεια της πίτας μου με λαδακι και λίγο νερό!!
Ψήνω 180 προθερμασμαινο φούρνο αντιστάσεις και μόλις δω πως περνει χρώμα σιγά σιγά γυρνάω στον αέρα να ροδισει τελείως και να παραμείνει τραγανή!!!

Σπανακόπιτα 1
Σπανακόπιτα 2
Σπανακόπιτα 3


Πηγή


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

0 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *