Σπανακότυροπιτα σε μπαστούνακια στριφτά με σπιτικό φύλλο….


Σπανακότυροπιτα σε μπαστούνακια στριφτά με σπιτικό φύλλο.
Πρώτη πίτα για το καινούριο χρόνου 😀, μας αρέσουν πολύ, μόλις βγήκε από το φούρνο ζεστή ζεστή και χορταστική.
Υλικά
900γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
4 κουταλιές σούπας λάδι (ελαιόλαδο)
2 κουταλιά σούπας ξίδι, 1/2 κ.γ ζάχαρη, 2 κ. αλάτι
χλιαρό νερό όσα πάρει ,να γίνει ένα ζύμη ούτε μαλακό, ούτε σφιχτός.
½ κγ ζάχαρη και 2κουταλια αλάτι.
Για την γεμίσει.
1 κιλό σπανάκι
½ ματσάκι μυρώνια
½ ματσάκι άνηθο
1 ματσάκι κρεμμυδάκια φρέσκα
3 πράσα το πράσινο μέρος.
100 γρ φέτα, 300γρ ανθότυρο, 100γρ πεκορινο τριμμένα, 100γρ γραβιέρα
2 αυγά χτυπημένα,1/2 ποτήρι γάλα, 2 κ.σ σιμιγδάλι, 1 ποτήρι κρασί ελαιόλαδο, 100γρ βούτυρο λιωμένο.
Αλάτι – πιπέρι
Εκτέλεση.
Σε κατσαρόλα, τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, τα πράσα, το σπανάκι με δώσεις τα μυρώνια, τα κρεμμύδιακια, προσθέτουμε το γάλα και το σιμιγδάλι(το γάλα το κάνει πολύ γευστικό), αφήνουμε μέχρι να φύγουν τα υγρά. Αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε τον άνηθο τα αυγά, τα τυριά, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε όλα τα υλικά. Αφήνουμε να κρυώσει.
Ανοίγουμε σε 8 μεγάλα φύλλα την ζύμη και χωρίζουμε το μείγμα με το σπανάκι. Αλείφουμε το φύλλο με λάδι βούτυρο και βάζουμε τη γέμιση για το πρώτο μπαστουνάκι, το στρίβουμε. Με τον ίδιο τρόπο κάνουμε και τα υπόλοιπα. Τα βάζουμε στο ταψί του φούρνου με λαδόκολλα και αλείφουμε και από πάνω με λάδι και λίγο νερό. Ψήνουμε στους 180 °βαθμούς μέχρι να πάρουν ωραία χρώμα.

Pellumbesha Lumi-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Σπανακότυροπιτα σε μπαστούνακια στριφτά με σπιτικό φύλλο.... 1


Πηγή


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

0 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *