Τιραμισού


Τιραμισού
Αν σας αρέσουν οι συνταγές μου μπορείτε να με ακολουθείτε και στο instagram στο : nostimies_tis_elenis
Υλικά
2 φλ. δυνατό καφέ ρόφημα σε θερμοκρασία δωματίου
250 γρ. γάλα φρέσκο, πλήρες
70 γρ. κονιακ
4 μεγάλοι κρόκοι
2/3 φλ. Ζάχαρη
150 γρ. άχνη ζάχαρη
500γρ. μασκαρπόνε
1 πακέτο μπισκότα σαβουαγιάρ
4 κ.σ. άγλυκο κακάο
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το γάλα και μόλις αρχίσει να φουσκώνει το αποσύρουμε και προσθέτουμε τον καφέ (εσπρέσο ή σκόνη) και το κονιάκ. Βουτάμε ένα-ένα τα σαβαγιάρ στο ζεστό γάλα γυρνώντας τα και από τις δύο πλευρές. Δεν τα αφήνουμε να μουλιάσουν πολύ γιατί θα διαλυθούν. Τα στρώνουμε το ένα δίπλα στο άλλο μέσα σε ένα μικρό πυρέξ.Πρώτα πρέπει να παστεριώσουμε τους ωμούς κρόκους.
Βάζουμε σε μπεν μαρί για 10 λεπτά τους κρόκους με τη ζάχαρη και σε χαμηλή φωτιά ανακατεύουμε τακτικά με σύρμα, φροντίζοντας να μην ψηθεί το μείγμα και σφίξει ο κρόκος.
Αν έχετε θερμόμετρο ζαχαροπλαστικής, η ένδειξη να είναι 60 º C.

Χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα, σε χαμηλή ταχύτητα, τα ασπράδια με την κρυσταλλική ζάχαρη μέχρι να γίνει μια σφιχτή και γυαλιστερή μαρέγκα.
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το μασκαρπόνε μαζί με την άχνη ζάχαρη με μια κουτάλα μέχρι να γίνει ένα μαλακό μείγμα, σαν κρέμα. Προσθέτουμε τους κρόκους και ανακατεύουμε καλά ώστε να ενσωματωθούν στο μείγμα. Ενσωματώνουμε τη μαρέγκα σε μικρές δόσεις ανακατεύοντας με απαλές κυκλικές κινήσεις από πάνω προς τα κάτω, για να μη χάσει τον όγκο της. Αδειάζουμε από πάνω την κρέμα και την απλώνουμε ομοιόμορφα. Στη συνέχεια βουτάμε τα υπόλοιπα σαβαγιάρ στο γάλα και τα στρώνουμε από πάνω. Πασπαλίζουμε από πάνω λίγο κακάο .
Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και βάζουμε στο ψυγείο το γλυκό μας για τουλάχιστον 4 ώρες.

Τιραμισού 1

Πηγή


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

0 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *