Τούρτα προφιτερόλ!!!…ΣΟΥΔΑΚΙΑ.


Τούρτα προφιτερόλ!!!

!!!!ΣΟΥΔΑΚΙΑ !!!!

Κάτι άρχισε να ετοιμάζεται!!! Ένα γλυκό με πολλές παρασκευές και αρκετά περίπλοκο!!!!!Ξεκίνησα από τα σουδάκια!!!Κάθε μέρα θα αναρτώ …..τις παρασκευές μέχρι να ολοκληρωθεί!!!🍰🍰🍰🧿🍰🍰🍰

Για τη ζύμη των σου.

125 γραμμάρια βούτυρο φρέσκο.
120 γραμμάρια γάλα φρέσκο πλήρες.
120 γραμμάρια νερό
110 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο
5 αυγά μέτρια, εγώ τα ζυγίζω πρέπει να είναι 250 γραμμάρια ,αν είναι μεγάλα τα αυγά μπορεί να είναι μόνο τέσσερα!!!
Στην άκρη του κουταλιού του γλυκού λίγο αλάτι .

Πως φτιάχνουμε τα σουδάκια.

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, το νερό,το βούτυρο κομμένο μικρά κομματάκια, το αλάτι, και ανακατεύουμε απαλά σε μέτρια φωτιά να λιώσει το βούτυρο. Μόλις έρθει σε σημείο βρασμού,προσοχή σε μέτρια φωτιά, αδειάζουμε το αλεύρι όλο μαζί, και ανακατεύουμε απαλά με μία ξύλινη κουτάλα να βράσει και να σφίξει, έως ότου ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας.
Ρίχνουμε τη ζύμη στον κάδο του μίξερ,αφήνουμε να κρυώσει λίγο και ακολούθως χτυπάμε τη ζύμη μας στην γρήγορη ταχύτητα, ρίχνοντας ένα-ένα τα αυγά,πρέπει πρώτα να ομογενοποιειθει το ένα αυγό για να ρίξουμε το άλλο!!! Όταν ομογενοποιηθούν όλα τα αυγά η ζύμη είναι έτοιμη. Θα πρέπει να είναι μια λεία και γυαλιστερή απαλή ζύμη, όχι σφιχτή ζύμη.
Αφήνουμε να κρυώσει τελείως η ζύμη μας, και τη βάζουμε σε μία σακούλα του κορνέ με φαρδιά ίσια μύτη, και πάνω σε λαμαρίνα την οποία έχουμε στρώσει με χαρτί ψησίματος, φτιάχνουμε μικρές μπαλίτσες σαν ένα καρύδι αφήνοντας κενό μεταξύ τους, διότι θα φουσκώσουν.Με την ίδια ζύμη μπορούμε να φτιάξουμε εκλαίρ απλά δίνουμε στη ζύμη μας το σχήμα του εκλαίρ!!
Ψήνουμε στον αέρα στους 180 βαθμούς για περίπου 40 με 50 λεπτά ανάλογα το φούρνο ή μέχρι να ροδίσουν!!!.Ψήνουμε πάντα σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα, στην μεσαία θέση!!
Τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά, πριν τα χρησιμοποιήσουμε!!!

Τούρτα προφιτερόλ!!!...ΣΟΥΔΑΚΙΑ. 1
Τούρτα προφιτερόλ!!!...ΣΟΥΔΑΚΙΑ. 2


Πηγή


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

0 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *