Τούρτα προφιτερόλ!!!!…


Τούρτα προφιτερόλ!!!!

Παρασκευών συνέχεια για την τούρτα προφιτερόλ!!!!
Παντεσπάνι και κρέμα πατισσερί!!!Στην άκρη ξεκουράζονται για να κρυώσουν και να συνεχίσω το έργο μου!!!!

Υλικά για το παντεσπάνι για ταψάκι ή τσέρκι 24 εκατοστών!!!!Εγώ για τη δική μου ευκολία χρησιμοποιώ δύο ίδια ταψάκια και έχω έτοιμα και τα δύο παντεσπάνια!!!

100 γραμμάρια ζάχαρη λευκή
40 γραμμάρια. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
40 γραμμάρια κόρν φλάουρ
25 γραμμάρια κακάο σκόνη
2/3 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
Τρία μεγάλα αυγά !!!
Ένα κουταλάκι υγρή βανίλια ή μια βανιλίνη

Πως παρασκευάζουμε το παντεσπάνι!!!

Ανακατεύουμε σε ένα λεκανάκι το αλεύρι, το κορν φλάουρ, το κακάο, και το μπέικιν πάουντερ, και τα κοσκινίζουμε όλα μαζί, δύο φορές.!!!
Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη για 8 με 10 λεπτά περίπου, να αφρατέψουν καλά μέχρι να ασπρίσουν
και προσθέτουμε σιγά σιγά το μίγμα του αλευριού και ανακατεύουμε απαλά σε χαμηλή ταχύτητα να ενσωματωθούν πολύ καλά, προσθέτουμε τη βανίλια!!!
Αδειάζουμε το μίγμα σε τσέρκι 24 εκατοστά στρωμένο με λαδόκολλα, και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 – 170 βαθμούς, για 25′ λεπτά περίπου. Δοκιμάζουμε με οδοντογλυφίδα στο κέντρο του ταψιού να δούμε αν έχει ψηθεί. Πρέπει να βγει στεγνή η οδοντογλυφίδα. Το αφήνουμε να κρυώσει καλά, και το ξεφορμάρουμε.. Το κόβουμε στη μέση σε δυο οριζόντιους δίσκους ένα έως ενάμιση εκατοστά πάχος το πολύ.!!!Αν χρησιμοποιήσουμε δύο ταψάκι δε χρειάζεται να κόψουμε στη μέση το παντεσπάνι μας!!!

Κρέμα πατισσερί βανίλιας!!!!

Για τη κρέμα βανίλιας τα υλικά μας είναι!!!

900 γραμμάρια. γάλα φρέσκο πλήρες
30 γραμμάρια αλεύρι
25 γραμμάρια κορν φλάουρ
90 ζάχαρη
Ένα μεγάλο αυγό
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας ή μία βανιλίνη
40 γραμμάρια βούτυρο φρέσκο!!

Κρατάμε στην άκρη από το γάλα ένα ποτηράκι του κρασιού.
Βάζουμε το υπόλοιπο το γάλα σε μία κατσαρόλα.
Την τοποθετούμε στη φωτιά να φτάσει σε σημείο βρασμού , και την αποσύρουμε από τη φωτιά.
Στο μπολ του μίξερ χτυπάμε με το σύρμα τους κρόκους με την ζάχαρη να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το κρύο γάλα που κρατήσαμε, ανακατεύουμε λίγο, και κατόπιν το κόρν φλάουρ με το αλεύρι!!!
Ανακατεύουμε καλά, και το ρίχνουμε σιγά-σιγά στο βρασμένο γάλα, συνεχίζοντας το ανακάτεμα με το σύρμα.
Το τοποθετούμε ξανά σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς να μην μας πιάσει η κρέμα, να πάρει μία βράση και να δέση η κρέμα, περίπου δύο με τρία λεπτά!!!Προσθέτουμε το βούτυρο!!
Τη σκεπάζουμε με μεμβράνη, να εφάπτεται επάνω στην κρέμα για να μην κάνει πέτσα, και την αφήνουμε να κρυώσει εντελώς στο ψυγείο. Όταν κρυώσει τη χτυπάμε λίγο με το μίξερ, ή δυνατά με το σύρμα, για ένα λεπτό να αφρατέψει. Κρατάμε στην άκρη 180 γραμμάρια.
Γεμίζουμε με την υπόλοιπη μία σακούλα του κορνέ.

Τούρτα προφιτερόλ!!!!... 1
Τούρτα προφιτερόλ!!!!... 2


Πηγή


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

0 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *