Φτιάξτε τα και θα με θυμηθείτε!…Μπρέτσελ( Γερμανικό κουλούρι).


Φτιάξτε τα και θα με θυμηθείτε!

Μπρέτσελ( Γερμανικό κουλούρι)
Υλικά
500 γρ αλεύρι
1 κύβος φρέσκια μαγιά
250 ml χλιαρό γάλα
1 κουτ γλυκ ζάχαρη
1 κουτ γλυκ αλάτι
50 γρ. μαλακό βούτυρο
Για την επιφάνεια
1 λίτρο νερό
3 κουταλιές της σούπας μαγειρική σόδα
χοντρό αλάτι
Εκτέλεση
Σε ενα μπόλ βάζουμε τη μαγιά τη ζάχαρη και το χλιαρό γάλα, ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει η μαγιά και αφήνουμε για λίγα λεπτά.
Κατόπιν προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τη σόδα ψησίματος. Ζυμώνουμε πολύ καλά. Όσο ζυμώνουμε τόσο πιο ελαστικό και ωραίο θα γίνεται το ζυμάρι μας. Κατόπιν φτιάχνουμε ενα μπαστούνι την ζύμη και την κόβουμε σε εννέα κομμάτια περίπου 95 γρ. το καθένα. Κάνουμε μικρές μπαλίτσες και τα σκεπάζουμε με μεμβράνη. Τ’αφήνουμε 10 λεπτά να ξεκουραστούν. Επειτα κάθε μπάλα ζύμης την πλάθουμε σε κορδόνι αρκετά μακρύ (περίπου 50 εκ). θα πρέπει να είναι πιο χοντρά στη μέση από ό, τι στις άκρες.
Στη συνέχεια, δίνουμε το σχήμα όπως στην φωτό . Κατόπιν βράζουμε ένα λίτρο νερό και ρίχνουμε την μαγειρική σόδα και βυθίζουμε στο νερό το κάθε μπρέτσελ για περίπου 30 δευτερόλεπτα.Με μια τρυπητή κουτάλα τα βγάζουμε απο το νερό τα στραγγίζουμε και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί που έχουμε βάλει χαρτί ψησίματος.
Πασπαλίζουμε το κάθε μπρέτσελ με λίγο χοντρό αλάτι και σουσάμι αφήνουμε στο ταψί να φουσκώσουν για 30-40 λεπτά.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους (200°C για αντιστάσεις – 180°C για αέρα) 15-25 λεπτά. Δεν ανοίγουμε το φούρνο κατά τη διάρκεια του ψησίματος..

Κουζινομαγειρέματα

Φτιάξτε τα και θα με θυμηθείτε!...Μπρέτσελ( Γερμανικό κουλούρι). 2


Πηγή


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

0 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *