Χαλβάς Φαρσάλων μας αρέσει πάρα πολύ αλλά χωρίς αμύγδαλα…….


Χαλβάς Φαρσάλων μας αρέσει πάρα πολύ αλλά χωρίς αμύγδαλα…. 😁
1 φλιτζ. τσαγιού ‏ηλιέλαιο ή αραβοσιτέλαιο (όχι γεμάτο)
2 φλιτζ. τσαγιού ‏νισεστέ ή κορν φλάουρ
3 φλιτζ. τσαγιού ‏ζάχαρη
4 φλιτζ. τσαγιού ‏νερό
1 φλιτζ. τσαγιού ‏ζάχαρη (για την καραμέλα)
Να σημειώσω ότι δεν βάζω αμύγδαλα γιατί δεν μας αρέσει…
Εκτέλεση
1 Ετοιμάζετε την καραμέλα. Σε μια κατσαρόλα βάζετε το ένα φλιτζάνι ζάχαρη, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, και ανακατεύετε συνεχώς μέχρι η ζάχαρη να λιώσει και να πάρει ένα σκούρο χρώμα.
2 Εν τω μεταξύ ανακατεύετε σε ένα μπολ το λάδι,το νισεστέ, τη ζάχαρη και το νερό καλά με ένα σύρμα μέχρι να γίνει ένα λείο μείγμα.
3 Μόλις η καραμέλα είναι έτοιμη ρίχνετε το μείγμα με το νισεστέ στην κατσαρόλα και ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να πήξει και να απορροφηθούν τα υγρά.
4 Αδειάζουμε το χαλβά σε ένα πυρέξ ή ταψί(περίπου 28 εκ.)και καίμε την επιφάνεια με καμινέτο. Εναλλακτικά ανάβετε το φούρνο στο γκριλ και ψήνετε στην πάνω σχάρα μέχρι να κάνει την κρούστα που θέλετε.
(📌Εγώ απλά το έβαλα στη φόρμα και το άφησα να κρυώσει)

ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Αννα Κασσανδρεια

Χαλβάς Φαρσάλων μας αρέσει πάρα πολύ αλλά χωρίς αμύγδαλα....... 1
Χαλβάς Φαρσάλων μας αρέσει πάρα πολύ αλλά χωρίς αμύγδαλα....... 2


Πηγή


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

0 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *