Χαλβάς Φαρσάλων μας αρέσει πάρα πολύ αλλά χωρίς αμύγδαλα…. 😁
1 φλιτζ. τσαγιού ηλιέλαιο ή αραβοσιτέλαιο (όχι γεμάτο)
2 φλιτζ. τσαγιού νισεστέ ή κορν φλάουρ
3 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη
4 φλιτζ. τσαγιού νερό
1 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη (για την καραμέλα)
Να σημειώσω ότι δεν βάζω αμύγδαλα γιατί δεν μας αρέσει…
Εκτέλεση
1 Ετοιμάζετε την καραμέλα. Σε μια κατσαρόλα βάζετε το ένα φλιτζάνι ζάχαρη, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, και ανακατεύετε συνεχώς μέχρι η ζάχαρη να λιώσει και να πάρει ένα σκούρο χρώμα.
2 Εν τω μεταξύ ανακατεύετε σε ένα μπολ το λάδι,το νισεστέ, τη ζάχαρη και το νερό καλά με ένα σύρμα μέχρι να γίνει ένα λείο μείγμα.
3 Μόλις η καραμέλα είναι έτοιμη ρίχνετε το μείγμα με το νισεστέ στην κατσαρόλα και ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να πήξει και να απορροφηθούν τα υγρά.
4 Αδειάζουμε το χαλβά σε ένα πυρέξ ή ταψί(περίπου 28 εκ.)και καίμε την επιφάνεια με καμινέτο. Εναλλακτικά ανάβετε το φούρνο στο γκριλ και ψήνετε στην πάνω σχάρα μέχρι να κάνει την κρούστα που θέλετε.
(📌Εγώ απλά το έβαλα στη φόρμα και το άφησα να κρυώσει)
ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Αννα Κασσανδρεια
0 Σχόλια